Csütörtökön kettő órakor kezdődik Máté T. Gyula temetése a Fiumei Úti Sírkertben

17
44 évesen elhunyt kollégánk, Máté T. Gyula temetése csütörtökön, október 4-én kettő órakor kezdődik a Fiumei Úti Sírkertben, a gyászbeszédeket Thürmer Gyula, kollégánk édesapja, Stekfa István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója és Megay Róbert Péter, Gyula közeli barátja mondja el. A beszédeket a PestiSrácok.hu élőben közvetíti, majd szerkesztve is közreadja. Olvasóinkat, Máté T. Gyula tisztelőit és barátait arra kéri a család, hogy egy szál virággal adózzanak a váratlanul, rövid lefolyású, súlyos betegség révén elhunyt újságíró emléke előtt. Máté T. Gyula hamvait a 44-es parcellában helyezik örök nyugalomra.

Máté T. Gyula özvegye, Ócsai Rita férjéről itt, e hasábokon arról írt,

ma délután Gyula „átült” az égi kávéház teraszára. Büszkén vallotta, hogy soha nincs elég korán a kávéhoz, mert neki Hivatása (így, nagybetűvel) volt a Kedves Olvasót szeretni, tisztelni, a lehetőség szerint még mosolyra fakasztani is.

Stefka István megemlékezésében kollégánkról a PestiSrácok.hu-n úgy fogalmazott,

humanista volt, aki soha nem alázott meg senkit sem, távol állt tőle a belvárosi, gonoszkodó, hazudozó, a valóságot megmásító stílus. Fiatal kora ellenére  a klasszikus, hagyományos magyar újságírói magatartást követte.

Thürmer Gyula, Máté T. Gyula édesapja többek között az alábbi szavakkal búcsúztattafiát,

Tudott bánni a magyar nyelvvel, érezte a szavak ízét. Képes volt meghökkenteni, szórakoztatni, elgondolkodtatni. Ismerte a szó erejét, tudta, hogy írni felelősség. Írni csak jól szabad, vagy sehogy. Tudta, hogy az emberek biztonságra vágynak, hitet, és mosolyt akarnak. És szavaival ezt adta nekik.

Forrás/fotó: PestiSrácok.hu

Facebook hozzászólások