Hol is van antiszemitizmus?

25

 

Párizsban egy idős zsidó embert a hajánál fogva vonszolt el a zsinagógától egy migráns, Bécsben egy kóser étteremből kilépőkre rontott rá egy bevándorló. Ez az elmúlt napok „nyilvános” eseménylistája, mert a hatóságok rendszerint „kellő diszkrécióval” kezelik az ilyesmit. Miközben a libbal média folyamatosan antiszemitizmussal vádolja Magyarországot. Hogy is van ez?

 

„Allah Akbar, éljen Hitler, halál a zsidókra!” Ezt üvöltötte egy 19 éves észak-afrikai migráns, miután leütött, megrugdosott, majd a hajánál fogva percekig az utcán vonszolt egy 69 éves zsidó embert. Az öregúr egy párizsi zsinagógából lépett ki, még világos volt, akkor támadta meg a gazember.

A francia közállapotokat mutatja, hogy senki sem mert beavatkozni – valahol érthetően, hiszen mi van, ha a „bájos menekültnél” bomba, lőfegyver vagy akár csak egy machete van? Rendőrt legalább hívtak, azok le is szerelték a migránst. Aztán elküldték egy pszichiátriai klinikára. Hátha nem is szándékosan tehet erről „Ahmed”, csak mentális problémái vannak…

Franciaországban ez nem az első, nem is a második antiszemita támadás. Az újságokban nap mint nap olvashatni hasonlóról – már, ha megírják – hiszen a Macron vezérelte Franciaország ugye annyira demokratikus, a sajtó annyira szabad, hogy tíz esetből esetleg kettő kerül nyilvánosságra. Természetesen helyenként írnak arról, hogy idős asszonyt gyilkoltak meg, vagy fiatal lány lett erőszak áldozata, esetleg bandával rohantak le embereket. Csak azt felejtik el hozzátenni, ha az áldozatok zsidók, a támadók meg migránsok.

Nyilván nem kell hergelni a népet. Később ugyan kiderül, de azzal majd akkor foglalkoznak… Párizs izraelita negyedei kiürülnek, ki vidékre megy, ki Jeruzsálem felé veszi az utat. Még egyszer, nem akárhol: Emmanuel Macron országában, amely mindent és mindenkit kioktat a jogállamról, a kisebbségek védelméről, a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni harcból.

Hasonlóan Németországhoz.

Az elmúlt hetekben még így is tucatnyi hírt lehetett olvasni, hogy német nagyvárosokban nem mernek kipát viselni, mert migráns suhancok azonnal támadásba lendülnek. Úgy, hogy az utcák tele vannak állig felfegyverzett rendőrökkel – hasonlóan Párizshoz. A német elit nagyon büszke volt arra, hogy 1945 után zéró toleranciát mutatott minden antiszemita, Izrael-ellenes megnyilvánulással szemben. Ez működött is. Erre Angela Merkel importált vagy 2-3 millió új „versenyzőt”.

Ausztria, Bécs – az európai nyugalom és jó értelemben vett unalom szigete. Tavaly az országban 500 antiszemita támadás történt. A minap az osztrák főváros egyik kóser étterméből lépett ki három férfi és egy nő, erre egy munkanélküli török bevándorló hátulról nekik ugrott. Szerencsére komolyabb baj nem történt, a támadót is elfogták – most vizsgálják, hogy „antiszemita támadás” volt-e. Miért, mi lett volna? Kultúrák közötti félreértelmezett barátkozási kísérlet?! 

Mindeközben a libbal média folyamatosan antiszemitizmussal vádolja Magyarországot, értelemszerűen elsősorban a kormányt – habár úgy általában is bőgatyás, szalonnaszagú rasszisták vagyunk a szemükben.

Az abszurd abszurdja: az EuroNews akkor veszi ezt elő az antiszemita-kártyát, amikor Orbán Viktor Izraelben tárgyal, és minden partnere dicséri Magyarországot, hogy nálunk virágzik a zsidó kultúra, nyugalom van.

És mi a Juncker-vezette Európai Bizottság által szponzorált EuroNews kommentje? „Orbán Viktor korábbi antiszemita megnyilvánulásai nem kerültek szóba az Izraelben zsidó vallási vezetőkkel folytatott tanácskozásán.”

Egyrészt milyen korábbi megnyilvánulások? Másrészt, ez most, hogy jön ide?

Jó, ezek költői kérdések voltak. A kommentátor magyar volt. Gyaníthatóan információit a legjobb pesti forrásokból szerzi…

Hiszen a bájos „demokrata” ellenzéknek, ha éppen nem jut más eszébe, jön a fasisztázás, az antiszemitizmussal való vádaskodás. Aztán „szellemi terméküket” eladják Nyugatra. Vagy eleve ezt a megrendelést kapják onnan.

Összefoglalva: az antiszemitizmus ellen ott kellene küzdeni, ahol van.

És mielőtt bármely liberális hozzászólóm írásba kezdene, Sorossal soha nem az volt a baj, hogy zsidó. Az érdektelen. Számára is, számunkra is. De attól nem lehet eltekinteni, hogy fel akarja forgatni Magyarországot. És nem mellesleg: kinek is köszönhető még az antiszemita merényleteket végrehajtó migránsok európai megjelenése?

 

 

fotó: AP