Hadházy Ákos megtisztelte Önt – benézett a munkahelyére

26

 

Hadházy Ákos egy hónapnyi lógás után tegnap végre megtisztelte Magyarországot, a hazai demokráciát, választóit és munkahelyét, a Parlamentet – hajlandó volt letenni a képviselői esküt. Nagy tervei vannak az elkövetkező négy évre: bead három törvényjavaslatot és kihasználja mentelmi jogát. Lesz itt meló, emberek….

 

„Akkor jöjjön be dolgozni, amikor kedve és gusztusa van hozzá!”

Tegnap vagy három tucatnyi álláshirdetést áttanulmányoztam a neten. Volt köztük mindenféle tisztség, egy maszek zöldséges eladói pozíciójától egy multi regionális vezetőjéig. Sőt, nevüket homályba rejtő pártok kerestek képviselőjelöltet is – gyaníthatóan hanyagságból maradt fent a hirdetés – habár az is lehet, hogy mindjárt itt az EP-választás.

Az ajánlatok sok mindenben különböztek, a fenti mondat azonban egyikben sem szerepelt. Legyen az ilyen vagy olyan szintű meló, nagyobb vagy kisebb fizetéssel – a munkavégzést illetően annak fegyelmét attól még elvárták.

Parlamenti képviselőnek lenni választott tisztség. Lehet szeretni vagy sem az adott politikust, de valaki csak szavazott rá, illetve a pártjára. Azokkal az emberekkel másképp látjuk a világot, de véleményüket azért tiszteljük – mínusz magyar „demokraták”, akik szerint csak rájuk szavazhat szabadon a nép.

Viszonylag logikus lenne azt feltételezni, hogy ezzel az általuk megválasztott képviselő is így van. Hiszen azért küldték a Parlamentbe, azért fizetik az adójukból, hogy dolgozzon, őket képviselje.

Az LMP-s Hadházy Ákos ezt a dolgot viszont a jelek szerint kicsit alternatívan látja. Ő április 8-a óta meg van sértődve azon, hogy nem nyert választást. Neki most kormányt kellene alakítania, frakcióharcokban hátba szúrva Szél Bernit – ehelyett most szimpla „listáról bejutott” képviselő.

Igazságtalan a világ, hülye a választó! Hadházy Ákos a választási pofon után mondhatta volna, hogy hagyja az egészet. Ha Magyarország nem kér belőle, ő is tesz a magyarfélékre. Lemondhatott volna mandátumáról.

Ő viszont inkább durcizott. Példának okáért május 8-án távollétével tüntetett, amikor mindenki letette a képviselői esküt a Parlamentben. Hadházy Ákosnak azonban büdös volt a nép többségének akarata: ő bizony nem veszi át fideszesekkel együtt a mandátumát!

Aztán gyaníthatóan beköszöntött a jó idő. Fesztivál, strand, miegymás – Hadházynak nem jutott ideje az Országgyűlés felé járnia. Így csak tegnap este méltóztatott megtenni parlamenti fogadalmát. Szép pillanat volt: saját frakciójából is csak ketten voltak rá kíváncsiak.

Hadházy ezen szemmel láthatóan meg is volt kissé sértődve: mi az, hogy nem ünnepli őt senki? Ilyen lehet a krónikus munkakerülő arckifejezése, aki az üzemben kihagy tucatnyi műszakot, majd felháborodottan szemléli fizetési papírját. Pontosabban annak hiányát.

Hadházy képviselő urat természetesen nem kell félteni: Magyarországon piszkosul nagy demokrácia van, a munkahelyén, a Parlamentben azt csinál, amit akar. Vagy amit nem. Fizetés, privilégium jön.

Ez utóbbit Hadházy Ákos is meghatározónak nevezte. Két hónapnyi demokratikus önmarcangolásából végül a képviselői mentelmi jog intézménye rántotta ki. Mivel erőteljesen vállalkozott az elmúlt évtizedekben, hasznos a „Joker-kártya”. Meg hát hobbijai is vannak az embernek, a rongyos parlamenti gázsi mire elég? Történhet az elkövetkező években ez is – az is… Jól jön még a képviselői igazolvány.

Félreértés ne essen: ha kiderül bármilyen mutyi, az csak az ő elkötelezett Orbán-ellenes harcának következménye. Bemocskolják az ő kristálytiszta múltját és annál is átlátszóbb jövőjét. Hiszen ő a kormány legnagyobb ellensége! Ezt a státuszt épp a minap találta ki magának.

Ezért fog mostantól keményen dolgozni a Parlamentben! Éjt nappallá téve, szemét le sem hunyva egyetlen pillanatig sem.

Persze, nem úgy, Hűbelebalázs módjára, hanem szépen eltervezve. Van négy éve, erre az időszakra szép kihívás, ha bead három törvénytervezetet. Négy év alatt – hármat.

Az első lényegében betiltaná a kormánypárti sajtót, a közmédiát meg lefoglalná az ellenzéknek. A második teljhatalmat adna Brüsszelnek Magyarországon; az Európai Ügyészséghez való csatlakozás ugyanis de facto azt jelentené, hogy az EU bürokratái – semmibe véve a hazai jogszabályokat – bárkire rászállhatnak.

Végül a harmadik biztosítaná a „bíróságok maradék függetlenségének megtartását”. Mint tudjuk, ugyanis, hazánkban a bíróságokon is tombol a Fidesz-diktatúra. Ennek jegyében ítélték el már Gyurcsányt, Demszkyt, Simont és az összes satöbbit… És ezért okíthatnak „menedékjogra” ügyvédeket és bírókat Soros György alapítványai.

Egyszóval, a bíróságok „maradék függetlenségének” megmentése azt jelentené, hogy a „demokraták” kapjanak mindenre biankó csekket, politikai és gazdasági mentelmi jogot.

Ez Hadházy Ákos képviselő úr négy éves programja. Ezért fogják fizetni az Ön adójából, Kedves Olvasó!

Ha gondolja, támogassa mikro-adományokkal is.

Talán összehoz majd egy törvényjavaslatot a Hadházy Ákosok munkakörülményeinek javításáról…

 

fotó: hirado.hu

Facebook hozzászólások