Áprilisban nincs Karácsony

8

 

Karácsony Gergely egy roppant frappáns reklámfilmmel fárasztja hódolóit: nagyon intellektuális arcok azt mondják, legyen már most Karácsony. Frappáns szlogenje a hülyeségnek. Bejelentette, ha ő lesz a király, az iskolákban a tananyag negyedét kidobják, de fejlesztik a kreatív készségeket. Ilyen az árulás, lopás, elvszerűtlenség és az egyszerű ostobaság, amelyhez szemüveget babráló, okoskodó fejet vágunk. És hogy lenézünk mindenkit, aki nem Karácsony Gergely.

 

Talán a Kedves Olvasó is odakapcsolt a hétvégén az új sorozatra, arra a Tanár címűre az RTL-en. A liberális portálok már előre dicsőítették, meggyőzték a szakújságírókat, hogy ez tetszeni fog nekik. Én kímélem magam ettől a körtől, de azért belenéztem a műsorba – Tescoban is vásárol az ember, ha úgy adódik.

Na, ott megmutatkozott az új, liberális tanítási modell. Voltak jópofaságok, effektek, poénok, tanár és diák együtt piált – na, a tanítás, az speciel kimaradt.

Az élet szerencsére megóvott attól, hogy filmesztéta legyek, de csöndesen megjegyezném, hogy az nem művészet, ha innen-onnan összeollózunk gegeket, keresünk egy tehetséges színészt és leöntjük píszí-mázzal.

Tehát most már Karácsony Gergelyről beszélünk.

Ez a fiatalember, aki a baloldal jelöltjének tartja magát – a bal az pont arra van, ahol a jobb nincs, de ne zavarjuk meg magyarázatokkal – oktatási programot hirdetett.

Nagy meló lehetett, hiszen ott van Kunhalmi kisasszony is, aki még jelesebb szakértő a pályán. De Karácsony Gergely megtalálta a megoldást: a magyar oktatási rendszernek az a baja, hogy túl sokat tanulnak a gyerekek.

A tananyag negyedét vágjuk ki a fenébe. Miért pont a huszonöt százalékát? Hát csak. Ez kampányígéret, nem komoly. Ha meg komollyá válik, megvalósítjuk. Kivágjuk Rákóczit és Kossuthot, egyik sem értelmezte kellőképpen az európai integritás eszméjét.

Tanítsunk praktikus dolgokat. Igen, vannak ilyenek. Mondjuk például gépírást érdemes lenne okítani a mai számítógépes világban. De ezért vegyük ki a tantervből Arany Jánost, mert Gergő elaludt a magyar órán? A nyelvoktatást persze kétségkívül fokozni kellene, kormánynál talán Ágika is megtalálná a nyelvvizsga bizonyítványát…

Az oktatás csak egy példa. A tehetségtelenség és ostobaság miniatúrája. Ezek akarnak hatalmat? Hát a biciklim kerekének felfúvását is komoly kételyekkel bíznám rájuk.

De ők most elkezdenek visszalépegetni. Ez a politikai morál csimborasszója.

Nem rajongok az idézetekért, de ez mindent elmond Karácsony Gergely politikai krédójáról: „Ami Csepelt illeti, Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó közül csak egy jelöltnek kéne maradnia, ezért amelyik párt visszalép, kárpótolja a másikat.”

Van nekem a csepeli Józsi boltos barátom. Akár hiszik, akár nem, létező ember. Hát én ezt a témát nem merném nála felvetni. Nem csak a magas vérnyomása miatt, hanem azért, mert előkapná a kisbaltát, és menne kevéssé píszí módra „kárpótolni”.

Ne bohóckodjunk: áprilisban nincs Karácsony.

 

 

fotó: facebook.com