Karácsony Geri új játékot kapott

18

 

Karácsony Gergely nagyon unatkozhat az MSZP vezetőségi ülésein, ugyanis tegnap új játszópajtásokat kapott. Van neki immár hét árnyékminisztere is, fantasztikus szakértők – már a szó sorosi és liberális értelmében. Bájos, ahogy a „demokraták” már a választási győzelem előtt pozíciókon osztozkodnak. Az oviban ilyen, ha felnőttösdit játszanak.

 

Jópofa ötlet ez az „árnyékkormány”. Csak hasonlóan a mogyoróvajhoz – nem Nutella!!! – és a baseball ütő sportszerű felhasználásához, valahogy idegen Közép-Európától. Lehetne persze a dolognak értelme, csak jelen esetben markánsan nincs.

Először is Karácsony Gergelynek pont annyi esélye van miniszterelnöknek lenni, mint nekem megnyerni az ausztrál nemzeti lovaspóló bajnokságot. Közös vonás, hogy egyikünkben sincs meg a képesség és tehetség az említett célok elérésére. Eltérő, hogy én nem is forszírozom ezt a sportágat…

Másodszor: ha valami elképesztő fordulat következtében az MSZP-Párbeszéd mégis kormányalakítási pozícióba kerülne, akkor sem azok alkotnák a kabinetet, akiket Karácsony megnevezett. Beleszólna Vona Gábor, Szél Bernadett és – főleg – egy bizonyos Gyurcsány Ferenc.

Harmadszor: ez a miniszteri lista egy rémálom. Hét ember, akit szakértőnek neveznek. Mert ugye a plebsznek elege van a politikusokból, és hozzáértő embereket szeretne tudni döntő pozícióban.

És ez így tényleg jól hangzik. Csakhogy ilyen még soha, sehol a világon nem volt így. A kormány politikai döntéseket hoz, érkezhet bárki a civil életből, a bársonyszékbe beülve azonnal a „szakma” részesévé válik. Nem azért, mert jó vagy rossz ember. Azért, mert politikusok döntése alapján kerül a pozícióba, nekik kell megfelelnie.

Ezen a szinten egyszerűen megszűnik a „független szakértő” fogalma. Ez a reménykedő választónak kitalált mese. Karácsony játszópajtásai sem azok. Tehát vissza az árnyékok kormányához.

Daróczi Gábor „oktatási miniszter” a Soros Alapítvány programvezetője volt. Hegyesiné Orsós Éva „szociális miniszter” az említett szervezet egyik „szakkuratóriumának” vezetőségi tagja volt. Ámon Ada „környezetvédelmi miniszter” lenne felelős Paks tönkretételéért – ő egykor az amerikai milliárdos által pénzelt Energiaklubot vezette. Nem fárasztanám tovább a Tisztelt Olvasót a listával, a PestiSrácok kitűnő cikke feltárja a részleteket, javaslom, olvassák el.

A lényeg, Soros alkalmazottai, volt SZDSZ-esek, leszerepelt liberális politikusok alkotnák Karácsony Gergely „szociális demokráciát” hirdető kormányának keménymagját.

Összefoglalva: sok fölösleges és haszontalan dolog volt már eddig is Magyarországon, ezen a listán Karácsony árnyékkormánya előkelő helyet foglal el.

Lazán megelőzi például a gumidominót…

 

fotó: MTI