Sittes lista

12

 

Czeglédy Csaba hatmilliárd forintos csalással gyanúsított MSZP-DK ügyvéd, Juhász Péter „nőkkel dulakodó” Együtt-elnök után egy újabb ballib potentát akarja képviselő-jelöltséggel kikerülni a Büntető Törvénykönyvet. Kőrös Gusztáv ex-gyurcsányista politikus persze piti kategória, őt „csak” egy több tízmilliós ügyben gyanúsítják. Pofátlansága viszont talán az említettekét is felülmúlja: a Minden Szegényért Párt nevében szedték össze neki az aláírásokat, hogy kihozzák az előzetesből. Ja, az alakulat bejelentett rövidítése: MSZP…

 

„Különösen nagy kárt okozó csalás” – ezzel gyanúsítják Kőrös Gusztávot.

A történet röviden: az ügyészség szerint a férfi és társai több tízmillió forinttal vertek át embereket 2017 tavaszán, „baráti üzletet kínálva”. Kőrös ráadásul állítólag a „kormány védelmét” élvező személynek adta ki magát, TEK-es jellegű ruhába bújtatott verőlegényeket hozva magával egy fekete Mercedesben.

Aztán pár hónappal később a nyolcadik kerületben emelte a tétet, immár államtitkárként jelent meg.

Kőrös „jó káder”, 2013-ban azzal vált ismertté, hogy csináltatott egy videót arról, hogy a bajai időközi választáson a fideszesek miképp vesznek szavazatokat. Aztán kiderült, az amatőr filmen „hősünk” ismerősei beszélnek, akiknek ki tudja, mit ígért helyi cigány kisebbségi képviselőként. Az nem volt világos, hogy a kamuvideót az MSZP vagy a DK képviseletében készíttette el – de igazából mindegy is.

Nos, most ez a nagyszerű ember, a Gyurcsány-párt korábbi lelkes tagja Bács-Kiskun megyében elindulhat a választásokon. A választási bizottság minden bizonnyal kellő figyelemmel néz utána a listán szereplő „ajánló aláírásoknak”. De az azért mégiscsak a pofátlanság netovábbja, hogy ez a ballib potentát tízmilliók ellopása utána a Minden Szegényért Párt – MSZP nevű alakulat nevében indulna.

Erről a szervezetről a lőtéri kutya nem hallott eddig még Magyarországon, hasonlóan mondjuk a Szegény Emberek Magyarországért Párthoz, esetleg a Szegényekért Párthoz vagy egy raklapnyi más „párthoz”.

Undorító ez az egész, és a kormány is anno jobban figyelhetett volna oda a „kamupárt” törvényre. Mert láthatóan a kampánytámogatás visszafizetésének kritériuma – ha egy párt nem ér el egyszázalékos eredményt, vagy egy egyéni jelölt kettőt – nem sokakat félemlít meg. Mobil előfizetést is gyakorlat volt egykor hajléktalanok nevére venni…

De ebben a történetben igazából nem is ez a lényeg. A törvény hagyott kiskapukat, csalási lehetőségeket – ezért van eljáró hatóság a világon.

Azonban miért van az, hogy folyamatosan csak a ballib oldalhoz kötődő figurák akarnak ezzel visszaélni? Czeglédy MSZP-DK ügyvéd, a feleségét alázó Juhász Péter. És még alighanem sokan, akiknek a neve csak „helyi szinten” ismert.

És ami a legfontosabb: miért van az, hogy ezek a pártok nem határolódnak el ezektől az emberektől, hanem minden erőfeszítésükkel védik őket?

A Btk-ban van a bűnpártolás kifejezés – nos, az nem erre vonatkozik.

Itt a bűnszervezet a megfelelő kifejezés.

 

fotó: PS-montázs

Facebook hozzászólások