Majtényi: migránsok a Liu testvérek

135

 

A ballib oldal köztársasági elnökjelöltje lemigránsozta a Magyarország első téli olimpiai aranyát nyerő Liu fivéreket. Majtényi László, a „kulturált értelmiségi” egy tajparaszt szintjére süllyedt – a szó határozottan nem mezőgazdasági értelmében. Személy szerint mernék kételkedni Majtényi magyarságában, a Liu testvérekében viszont biztos vagyok.

 

A pesti demokraták gyűlöletkampánya tegnap újabb lendületet vett. Miközben mindenki Magyarország első téli olimpiai aranyát nyerő gyorskorcsolyázó srácokat ünnepelte, Majtényi László egyszerűen lemigránsozta Liu Shaolin Sándort, Liu Shaoang-ot.

A ballib oldal „szellemi atyja”, a „magas szintű értelmiségi” Majtényi aztán eszmélt, és gyorsan eltávolította az internetes posztot. Csak hát – ahogy mondani szokás – a szó elszáll, az írás megmarad. A modern világban meg pláne.

Méltatlannak érezném, hogy a Liu testvérek magyarságát védjem, ez természetes. De azért a tényszerűség kedvéért megjegyezném: a két fiatalember Magyarországon született, magyar állampolgár, akárcsak édesanyjuk. Kínai édesapjuk nem szögesdrótot vagdosva, hanem törvényesen érkezett egykor az országba. Hogyan meri összehasonlítani?!

Egy érdekes történet: a fivéreket egyszer meghívták egy kínai gyorskorcsolya táborba. Magyarországinál lényegesen jobb körülmények között edzhettek. Talán csábító ajánlatot is kaptak. Mégis hazajöttek.

„Nekünk itt van a hazánk, itt születtünk, ide jártunk iskolába, itt él a családunk, és itt élnek a barátaink.”

 Ennyit erről.

És akkor most a ballib mocsokról. Arról a hozzáállásról, hogy az ország semmilyen sikerének nem tudnak örülni, ha éppen nem ők vannak hatalmon. Sport-győzelmeken meg alapból gúnyolódnak, a tornából felmentettek pedig olimpiát fúrnak.

Majtényi megnyilatkozásától mindenhol a világon azonnal elhatárolódnának elvbarátai. Sőt, ha a jobboldalon hangzana el hasonló „beszólás”, a ballib oldal megmondóemberei azonnal fejeket követelnének.

Kíváncsian várom Karácsony Gergely, Szél Bernadett vagy éppen Vona Gábor elhatárolódását. Esetleg Gyurcsány Ferenc szemforgató felkiáltását: „a Laci nekem többet nem barátom!”

De leginkább az érdekel, hogy a hazai „progresszív értelmiség” Heller Ágnes vezetésével mikor fog nyílt levelet közzétenni a Majtényi-féle kirekesztő akciókkal szemben.

Jó, ezt én sem gondoltam komolyan.

S a Kedves Olvasónak sem javasolnám, hogy fél lábon álljon, amíg ez megtörténik.

Mi csak örüljünk a magyar fiúk győzelmének.

Szép volt, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor!

 

fotó: mti