Ők akarnak kormányozni…

21

 

A mellékelt képen Fekete-Győr András Momentum pártelnök és Pencz András kampányfőnök látható. Állítólag ők képviselik az „új generációt”, ők kész szakértők és vezetők, akik képesek kormányozni. És velük akar koalícióra lépni a nagyon megfontolt néppárti Vona Gábor. Hát, a Jobbik elnökének legújabb fizimiska-projektje szerint a szakállnyírójuk már közös Fegyőrrel. Mi lesz itt, ha még Szél Berni is csatlakozik a projekthez?

.

A képhez tulajdonképpen nem kellene semmi kommentár. A Momentum elnöke mégis fontosnak érezte, hogy megmagyarázza közösségi oldalán.

Ezt csak idézni tudom, a stílus egyszerűen páratlan.

„Réges-rég, egy messzi-messzi Momentumban…
Amikor még nem volt senki sem pozícióban…
Az első velencei “Kétezertizenix” nyári táborban…
Pencz Andrissal egy csöppet mámoros állapotban…
Birkóztunk gazban-földben, mint oroszlánok…
Ma pedig, 2 és fél évvel később…
Országgyűlési jelölt és kampányfőnök…
Küzdeni, harcolni fogunk, mint oroszlánok.”

Kérem, a helyén értsék. Nem az a gond itt, hogy valaki egykor sakál részeg volt egy fesztiválon. Csak ezzel reklámozni magunkat országgyűlési képviselőjelöltként?

Nem kétlem, hogy ennek a hozzáállásnak is van egyfajta szavazóbázisa. Minősíteni sem akarom őket, megy az nekik maguktól. Azt se merném állítani, hogy akár csak a jelenlegi Országgyűlésben nincsenek hasonló intellektuális magasságba emelkedett képviselők.

De biztos, hogy ezek számát fokozni kell?

Ezek az „arcok” akarnak kormányozni Magyarországon? Tudják, úgy szakértőien, tiszta kézzel, józanésszel, felelősségteljesen.

Ezeket a kifejezéseket persze mostanában leginkább a nagyon néppártivá fejlődött Jobbik elnöke használja. Az a Vona Gábor, aki potenciális partnernek, sőt koalíciós társnak szeretné a Momentumot.

Tüntiztek is már együtt, tehát aligha ismeretlenek egymásnak. Meg Vona szemmel láthatóan elirigyelte Fegyőr arcszőrzetét is. Mostanában ő is felöltötte a belvárosi hegyirabló szakáll-kompozíciót.

Vonát természetesen nem ez minősíti, ez csak píár. A Jobbik vezére bárkitől, bármit átvesz, amivel akár csak egy plusz szavazatot megszerezhet. Ő már egyszerre jobb- és baloldali, fiatal és öreg, pesti és vidéki, munkás, paraszt, értelmiségi. Nagyon Brüsszel- és muszlim barát. Ha abban lát esélyt, holnap Rákosi Mátyás előtt hajt fejet. 

Na, most képzeljék el, hogy ehhez a koalícióhoz csatlakozik az LMP is.

És – ez természetesen csak egy tréfa – nyernek a választásokon.

A Momentum kap egy fűtermesztési minisztériumot, amin azonnal összevesznek az LMP szakmai tekintélyeivel. Vona meg csináltat a Parlamentben irodája mellett egy külön whisky-szobát Simicskának?

Ez viccnek is rossz.

 

fotó: facebook.com