Lufi-primadonna

36

 

Gyurcsány Ferenc töméntelen mennyiségű kék lufi környezetében ment be pártja kampánynyitójára. A léggömbök ezt meglepően jól tűrték, ami több, mint meglepő. De hát a lufi nem választópolgár, hogy döntsön. Hogy tudja, a látvány mögött nincs semmi.

Amerikai választási kampányt már többen igyekeztek utánozni Magyarországon. Gyurcsány Ferenc tegnap ebbe újra belevágott.

Egyszerű az egész, nem kell, hogy gondolat, értékelhető mondanivaló legyen. Sőt, az inkább zavaró. Csak látvány kell. Gyurcsány kék lufik között, mint Hillary Clinton. A Kedves Olvasó döntse el, melyik a csinosabb.

Gyurcsány a magyar politika tökéletes pszichopatája. Ő hatalmat akar, a többi mindegy.

Gyurcsány ráadásul látványosan tud gyűlölni. Hangosan és agresszívan. Ezzel azt akarja beleverni az emberekbe, hogy mögötte erő van. Hogy ez hazug, sértő, aljas, kirekesztő és undorító? Hát arra való a somolygó vigyora.

Gyurcsány Ferenc nem akar választásokat nyerni áprilisban. Ő most csak ellenőrzést akar szerezni az úgynevezett „baloldali liberális tábor” fölött. Nem lesz ezzel igazán nagy gondja – ami leginkább az MSZP, LMP és egyebek vezetőit értékeli „értékükön”. Őket átveszi, kiveszi, és – ha nnagyon kell – megveszi.

Nem kár értük.

Gyurcsány Ferenc sok pénzt szerzett, sok jelentéktelen, mondhatni apró szívességért. De ettől még nem érdemes tartani tőle. Valójában nincs mögötte semmi.

Gyurcsány Ferenc csak azt tudja mondani: utáld Orbán Viktort! A fröcsögésből is már csak ennyire futja…  

Magyarország? Gyurcsány nem hazában, hanem saját hiúságában gondolkozik.

Ami kétségkívül mérhetetlenül nagy hiúság. Fölöttébb szeretne bekerülni a történelemkönyvekbe is, pedig ahhoz Őszöd is sok volt. De ezért megtesz bármit.

Írnám szívesen, hogy ne szavazzanak rá, de tisztelem Önöket annyira, hogy ez fel sem merül.

Gyurcsány nem lufi persze.

A lufi egy kedves dolog.

 

fotó: mno.hu