Putyin elindul az olimpián?

33

 

 „Putyin elindul a téli olimpián” – a hír természetesen nem igaz, habár lassan annyi orosz sportolót tiltanak el mondvacsinált okokkal, hogy az elnök is mezt ölthet. Természetesen nem nemzetit, mert az is tilos. Az egész már régen nem a sportról szól, az „orosz kártya” a nyugati „demokraták” kedvenc cinkelt lapjává vált, Trumptól Orbánig bárki ellen kijátsszák.

 

Újabb 111 orosz sportolót tiltottak el a phjongcshangi téli olimpiától. A Kedves Olvasóban joggal merül fel, hogy ennek biztosan megvan a maga oka. Hiszen annyi oroszról derítette már ki a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), hogy doppingolt. A döntéseket Moszkvában természetesen vitatták, de hát „nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja”.

Most azonban a WADA, pontosabban a frissen létrehozott Független Tesztelési Hatóság nem bajlódott különböző vizelet- vagy vérmintákkal. Elnöke, Valérie Fourneyron bájos nyíltsággal elismerte: az eltiltásoknak nem feltétlenül van köze a vizsgálatok eredményeihez – mert mit is mondhatna egy francia szocialista ex-miniszter, aki egy tesztelésekkel foglalkozó testületet vezet?!

Már elég a gyanú! No, nem olyan bizonyított, vagy legalábbis megalapozott. Egyszerűen „akármilyen” is jó volt. Mondjuk az, hogy „utólag valaki hozzáférhetett a mintákhoz”. Ahogy a Tanú című filmben mondták, elég egy komoly névtelen feljelentés. Vagy előfordulhatott, hogy a volt miniszter asszony titkárnője szerint az egyik orosz jégkorongozónak olyan agresszív feje van. Meg a fodrász említette, hogy a muszkák eleve előnnyel indulnak, mert bírják a hideget, ami ugye botrányos versenyelőny. Nincs ártatlanság vélelme, fellebbezési lehetőség pedig teljesen kizárva! Punktum!

Decemberben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetői példátlan döntést hozva úgy határoztak, hogy azok az orosz sportolók sem indulhatnak nemzeti mezben, nem hallgathatják himnuszukat, akik a patyolatnál is tisztábbak. Abszurd döntés, ráadásul értelmetlen, mert annál kevés kínosabb lesz a NOB urainak, amikor egy jégkorongmeccsen a fél csarnok orosz-szovjet himnuszt üvölt. Ők meg határozatuk értelmében ezt nem veszik észre.

Az olimpiai eszmét most szándékosan nem említeném. Mert annak ehhez végképp semmi köze. Nem akarom azokat a közhelyeket sem emlegetni, hogy „mindenki doppingol, csak nem mindenki bukik le”, meg a mindig tiszta amerikaiak eleve három lépéssel a WADA előtt járnak. Ugyanis ennek sincs köze ehhez.

Ez a politika szemérmetlen behozása a sportba.

A nyugati világ „demokratái” a píszí, a #metoo és a migráns-simogatás mellett a világ legnagyobb gondját az oroszokban találták meg. Tudom persze, hogy Krím, meg minden, de ilyen alapon Koszovó Szerbiából való kiszakítása miatt ki sem szabadna ejteni az Amerikai Egyesült Államok nevét. Az pedig, hogy az oroszok Vlagyimir Putyin óta nem fogadják kitörő örömmel, ha szembe köpik őket, és nem alázkodnak meg a „nyugati életforma” előtt – hát talán nem olyan nagy bűn egy független ország esetében.

Bebizonyosodott az orosz veszély! A Kreml megvette Trumpot! Putyin ügynöke a Fehér Házban!

Ezekkel a címekkel indulnak még mindig a demokrata lapok a tengerentúlon. Úton-útfélen alakítanak valamilyen bizottságot, amely oroszokat keres a spájzban. Pedig elég lenne egy egyszerű tényt megnézni.

Trump orosz érdeket szolgál? Javult egy szemernyit is elnöksége alatt a kétoldalú viszony? A válasz: nem. Javult? Ugyan már, a hidegháború óta nem volt rosszabb. Akkor most mi is van?!

Például a nyilvánvaló agybaj, amikor amerikai demokrata politikusok magyar tisztviselőket akarnak kitiltani az Államokból, mert „orosz kapcsolataik” vannak. Ja, ettek már kaviárt. Hogy az norvég volt? Kit érdekel! A kaviár az kaviár, Putyin meg gonosz!

Tessék ezt megérteni, mert különben nem lesznek demokraták, és a végén még kirekesztik Önöket a civilizált világból!

.

Fotó: sportingnews.com