Gyurcsány szeret minket

20

 

 Tisztelt Olvasóim, egy kicsit most kérem, hallgassanak el az áhítattól: Gyurcsány Ferenc szeret minket! Ő szeretné mindenünket magával megosztani, mert „az öröm csak másokéval együtt lehet igazi”. Ezt ételosztáskor mondta a Blahán. Oda most divat demokrata körökből embert vásárolni járni.

Józsi csepeli boltos így év vége felé beballagott a belvárosba. Néha szeretett ilyet csinálni, művelődjön az ember gyereke. Érdekes és furcsa dolgokat is muszáj néha megismerni. Ilyenek a büdös francia sajtok és Gyurcsány Ferenc. Előbbiek amúgy állítólag fogyaszthatók.

Ez annak értelmében merült fel hősünkben, hogy Gyurcsány éppen a Blaha Lujza téren osztogatott ajándékszatyrokat. Ezekben részben étel volt, részben valami más. Józsi precíz ember lévén ennek utánanézett. Ebből megtudta, hogy ő meg van tisztelve. Olyat kapott, amire ember legmerészebb álmiban sem számíthat. Idézet Gyurcsánytól: „Hallgasd meg a karácsonyi személyes üzenetemet!”

Józsi ezen erőteljesen meglepődött. Ugyanis nem tudta felidézni, hogy mikor keveredett pertuba a Demokratikus Koalíció elnökével. Jó, amikor a volt szocialista miniszterelnök rohamlegényeket küldött a pesti utcákra, ő valóban személyes hangon szólította meg a tévé elől. De azt meg csak az asszony hallotta. Meg moderált is volt a maga viszonylatában. Hát úgy objektíve…

Józsi ezért kicsit el is szégyellte magát. Hiszen kormányfőket az ember a legritkább esetekben hasonlítgat sertésekhez vagy léha erkölcsű egyénekhez. Főleg akkor, amikor az említett szociális tudatú politikus hálát ad magának, mert „legalább a karácsony egy szusszanatnyi melegséget hoz”. Kínos mellékkörülmény, hogy most adni kell promóciós okokból azoknak, akik „nélkülöznek ilyenkor is”.

Gyurcsány szíve ettől fáj. Ezt nagyon sajnálja, hiszen ő milliárdos vagyona, kapcsolatai és szociális érzékenysége árán is ezzel az ajándékzacskóval „csak egy édes csepp a keserű víz áradatában”. 

Józsi csepeli boltos itt már tényleg könnyeivel küszködött. Volna. Ha naiv lett volna, és nem hallja Gyurcsány következő mondatát: „Segítenünk kell, hogy nekik is nyugalomban, megértésben teljenek a napjaik”.

Tessék? Hogyan tetszett ezt kiejteni? Józsi csepeli boltosban ezen pillanatban határozott meggyőződéssé vált korábbi gyanúja, hogy ő nagyon nem akar egy olyan világban élni, ahol a Gyurcsány-féléknek „megértésben telnek a napjai”.

Józsi hirtelen felcsattanása ellenére – toleráns ember lévén – megfontolta a gyurcsányi üzenet végét is. Ő is csak ezt tudta kívánni a korrupció lovagjának: „Kabát, élelmiszer, odafigyelés, megértés”. Erre számos, szigorúan őrzött intézményt tudott volna javasolni Magyarországon. Igen, az OPNI is felmerült benne, de azt a szocialisták bezáratták…

Pedig Gyurcsány mindkét szempontból a „tökéletes rászoruló”.

 

Fotó: facebook.com