Marci mégsem engedetlenkedik?

11

Szombaton választási gyűlést fog tartani Gulyás Márton, hogy elmondja, miképpen kell megbuktatni a kormányt. Kiderül, milyen lesz a „polgári engedetlenségi mozgalom”. Már amennyiben lesz, mert az is előfordulhat, hogy túl macerás a dolog. A rendszerváltó óriás-dzsembori a párszáz fős befogadóképességű Gödör Klubban lesz, mert mi van, ha esik az eső?! Következetes demokrata fél a rossz időtől.

Brendon demokratikus aktivista lelkesen hívta Gulyás Marcit, miután megtudta, hogy a Parlament lényegében elutasította az ellenzéki választási javaslatot. Márpedig ebben az esetben jöhet a beígért polgári engedetlenségi mozgalom, amelyben „békés eszközökkel fognak törvényt sérteni”. Brendon kérdezte, hogy akkor most mi lesz?

Gulyás nyugalomra intette. Mondta, hogy „langzam spaciren”, nem kell a dolgok elé rohanni. November 18-án tartanak gyűlést a Gödör Klubban, ott majd jól meg lesz hirdetve minden. Ami biztos, lesz majd mindenféle bizottság, ahol egyeztetnek – az ebben a téli időben sokkal politikusabb, mint tüntizni.

Brendon érdeklődött, hogy mi lesz a polgári engedetlenséggel? Marci megint csak türelemre intette, szombaton megtud mindent. A média-geg az média-geg, még ha kisstílű is. De azért Brendon csak készüljön, latolgassa a gondolatait, készítse elő javaslatait.

Brendon ettől a felvetéstől nagyon megijedt. Ez erősen úgy tűnt, hogy csinálnia kell valamit. Pedig ő egy alapvetően jól fizető semmittevésnek képzelte el a polgári engedetlenséget. Hiszen Marci anno mondta, a jó ügyre mindig lehet pénzt találni. Ha ehhez némi marketinges tehetség párosul, akkor meg végképp nyert helyzetben van a lánglelkű liberál-demokrata.

Példaként saját magát hozta fel: ha valaki például 10 dollárral támogatja, annak küld egy kormányt gyalázó virtuális képeslapot. Egy százasért (még mindig dollárban!) a nagylelkű adakozó részt vehet egy közös sütizésen Gulyás Marcival, ötszázért – ez nagyjából 140 ezer forint – pedig már szűk körű vacsora is jár.

Brendon demokratikus aktivista szeretett álmodozni, de azzal azért tökéletesen tisztában volt, hogy a vele való sütizésért a büdös életben nem fog senki egy fillért sem fizetni. Így inkább elkezdte összeállítani polgári engedetlenségi koncepcióját, hátha azzal kereshet valamit szombaton.

Tervének az alapja a természetesség volt, ott kell elkapni az Orbán-rezsimet, ahol az a legkevésbé várja! A koncepciót a közérthetőség kedvéért saját példáján kívánta demonstrálni.

Reggel például mostantól egy órával később kel fel. Ezzel komoly csapást mér az állami tulajdonú energiaszolgáltatókra, hiszen addig sem használja az áramukat a laptopján. Az egy óra csúszással egész biztosan kimarad a reggeli, hiszen délután háromkor azért már tényleg nem früstököl az ember. Az Orbán-barát kifli- és kakaókereskedők nyüszíthetnek!

Ezt követi a következő csapás, amellyel a Fidesz szavazótáborát bizonytalanítja el! Elmegy ebédelni Orbán-bérenc nagymamájához, de a harmadik palacsintát gőgösen visszautasítja, és kioktatja demokráciából! Tudja meg a vénasszony, milyen az ifjonti forradalmi lendület – apropó, a koszos ruhákat viszont ne felejtse elvinni a nagyihoz, kezd fogyni a tiszta trendi.

Aztán elmegy egy kormányhivatalba, és legalább tizenöt sorszámot húz. Ezt később megismétli a postán és a patikában is! Sőt, a Ráday utcában is körbeviszi a forradalom lángját, amikor a Nándori cukrászdában is leszakít tucatnyi sorszámot! Ne zabáljanak itt édességet, amikor az országban diktatúra tombol!

A végső csapást a Bazilikánál méri a klerikális reakcióval szövetkezett Orbán-rezsimre: nyitva hagyja a közeli fizetős vécé ajtaját!

Lesz itt polgári engedetlenség, lesz itt rendszerváltás!

Fotó: facebook.hu