Hillary lenyúlta pártja pénzét

8

Hillary Clinton, a párt volt elnökjelöltje a Demokrata Pártot illető pénzeket használta saját kampányára – állítja a szervezet volt vezetője. Azt már korábban tudni lehetett, hogy Clintonék lényegében elcsalták a demokrata elnökjelölti versenyt. Az újabb botránnyal lényegében véget érhet Soros György kedvencének politikai karrierje. Amiért persze nem nagy kár…

Tetszenek emlékezni, amikor Hillary Clinton még külügyminiszterként Budapesten járt hat éve, és demokráciából, politikai korrektségből tartott fejmosást Orbán Viktoréknak? Bizony, beszélt mindenféle fékekről, meg ellensúlyokról. Hát a fenti hír alapján talán visszamenőleg is megkérdőjelezhető morális fölénye.

Persze itt nem csak Hillary Clintonról, hanem az egész amerikai „liberális baloldalról” is szó van. Donna Brazile, a Demokrata Párt volt vezetője ugyanis azt állítja, hogy Clinton először a szervezet irányítóival kötött titkos megállapodást. A 2015 augusztusában létrejött alku a következő volt: Hillary megkapja az ellenőrzést a párt valamennyi politikusának kampánya és az erre szánt pénzek fölött. Cserébe az ígérték, hogy az elnökjelölt-aspiráns majdani adományaiból juttat a pártnak is. Hát Clintonék elfelejtették betartani ezt az egyezséget, hanem „csak” egyes vezetők fizetésére és az „alapvető kiadásokra” elégséges minimális „apanázst” adták.

Az már a választási hadjárat idején világossá vált, hogy a Clinton-kampány munkatársai és Debbie Wassermann Schultz, a demokraták akkori irányítója módszeresen lejáratták a párton belüli ellenjelöltet, Bernie Sanders szenátort.

Jegyezzük meg azt is, hogy most a tisztesség mintaképének szerepében tündöklő Donna Brazile tavaly már a CNN munkatársa volt, de a tévé megvált tőle, amikor kiderült, hogy az elnökjelölti tévéviták kérdéseit előre odaadta a „tehetséges” Mrs. Clintonnak.

Ne felejtsük az sem, hogy miközben Donald Trumpot vádolták orosz-barátsággal, épp a Clinton család jutott keleti pénzekhez. Külügyminiszterként engedélyezte, hogy a Roszatom orosz állami vállalat 20 százalékos részesedést vásároljon az Uranium One nevű cégben, amely az amerikai uránszükséglet egyötödét fedezi. Az ügyletnek köszönhetően családi alapítványuk 145 millió dollárral gazdagodott. Úgy mellesleg…

Az ügyletről a másik demokrata idol, az akkori elnök, Barack Obama is tudott természetesen, és támogatta is azt.

Hát ennyit az amerikai „liberális baloldalról” és „értékeikről”, amelyeket a Clinton-klánt mindenben támogató Soros György is lelkesen oszt. S aki a mostani Donald Trump elleni „nagyon demokratikus” megmozdulások finanszírozásában is részt vesz.

Fotó: youtube.com