Momentum a pincéből

16

Momentum-infó néven elindította kampányát a Momentum a VII. kerületi főhadiszállásán, ami egy pincerendszer legmélyén található. Ezt most nem kommentálnám, bár valahol üzenetértékű. Lesznek nekik jelöltjeik is, most speciel négy a tuti…

Szeptember végén tettem egy fogadalmat: legalább egy hónapig nem írom le Fekete-Győr András nevét. Ez letelt, így újra megjegyzem, a fiatalember politikai és társadalmi értelemben nem jelent markáns kihívást a világnak. Habár tegnap állítólag láttak négy galambot a hetedik kerületben, akik végiggondolták, hogy harcba szálljanak-e vele. Aztán belátták, hogy ebben semmi motiváló nincs.

Szóval ez a nagyszerű, rendszert és fizetést váltani áhítozó párt tegnap elindította kampányát. Mondták: lesz majd 106 egyéni képviselőjelöltjük a jövő évi választásokon. Mert hát ezt a gonosz Orbán-rendszert úgy nagyon le kell cserélni. Ezután a bombasztikus bejelentés után azért még kiderült, nekik pillanatnyilag úgy négy képviselőjük lenne…

Na, most ez objektíve nem nagy baj, habár a négy is kicsit túlméretezett ambíciónak tűnik. A projekt szánalmasságát Fekete-Győr András igen pontosan fogalmazta meg: „A Momentum önmeghatározása szerint sokan politikai árvák voltak, akik sikeres fejezetet akartak nyitni Magyarország történetében”.

Hát elmehettek volna dolgozni is.

Aztán kiderült, hogy mégis van lista. És tényleg, összeszedték a neveket. Ezekkel a polgártársakkal azonban még foglalkozni kell. Idézek: „Fekete-Győr célként nevezte meg, hogy a következő időszakban felépítsék a jelöltjeiket, akikkel elégedett, és akiknek helyi szinten megpróbálnak majd témákat találni, de egyelőre csak az biztos, hogy sok szó fog esni a Momentum programjáról”. A felkészülés most zajlik, jelentette ki.

Az egyik bemutatott jelölt, Donáth Anna szociológus szerint „az a nagy kérdés, hogy bele mernek állni-e kritikus témákba. Tavaly nyári belépésekor az motiválta, hogy a Momentum összetartó és cselekvő párt. Egyenként még nem tettek le sokat az asztalra, de együtt képesek rá”.

Ez nagyszerű, és szurkolunk nekik. Témát keresni, az igazi európai program, annál csak a semmittevés brüsszelibb.

Csak tudjátok, srácok, azok a témák megvannak! Viszont azok nem látszanak romkocsmák pincéiből! Azok ott vannak, ahol dolgozó emberek élnek.

Ezt a fogalmat most nem állnék le elmagyarázni nektek, nyílván kérdeznétek, hogy ezeken a melózó vidékeken is elhonosodott-e már a molekuláris gasztronómia. Vagy vannak-e kreativitási válságaink, amelyek miatt nem megyünk be a munkahelyünkre.

Van egy való világ, ami nem néhány budapesti belvárosi kerületből áll!

Ez azonban nagyon nem a Ti világotok, Momentum!

Fotó: mti.hu