Legyek vámpír?

10

A védőoltások kötelezővé tétele ellen tüntettek vasárnap Bukarestben. Nem hiszem, hogy itt lenne a helye, hogy Románia népének intellektuális képességére tegyek utalást. Az ostobaság nem nemzeti, hanem újvilágból hozott vonás. Meg nem kell ezért keletre menni, van saját termés bőven.

Ismerik a viccet arról, hogy amikor a hülye vámpír kimegy napozni? A történetnek nincs poénja, itt véget ér. Mert ez nyilvánvaló értelmetlenség. Már amennyiben a vámpír, vagy ember vigyázni akar életére. Persze az is a liberalizmus része, hogy kretének lehessünk.

Brendon demokratikus aktivista újabb pályaválasztási válságba keveredett: akar-e vámpír lenni, avagy nem? Ugye az ilyen filmek mostanában nagyon menők, ha a farkasember nem kap el, „tök menő vagy”.

Viszont a vámpírok ugye vért isznak? Brendon a véreshurkára gondolt, de a májastól is rendszerint megrémült, sőt volt egy egész délelőtt, amikor ijedten szemezett egy szelet szalámival. (Tisztán a történelmi hitelesség kedvéért: a szalámi nyert!)

A félreértések elkerülése végett: Brendon nem vegán, vagy glutén érzékeny, vagy bármi ilyesmi. Szimplán debil liberális.

Ennek fényében gondolt bele abba, hogy most akkor mi legyen? Gulyás Marcitól hallotta, hogy esetleg van olyan is, hogy szintetikus vér, és annak málnaszörp íze lehet. Abból ugye nyugodtan ihat. De nem lehetne mirinda ízű? Marcika mondta, a sokszínű demokrácia minden lehetőséget megteremt a kedves választónak, ezt neki tanították. Ja, védjük meg a CEU-t is!

Akkor vámpír, vagy nem vámpír? Brendon kalkulációt végzett, ami azt jelentette, hogy meredten nézete nagymamája egyik lámpaburáját. Zöld volt és ronda. Brendon gondolkozott. Ez hirtelen neki is feltűnt, és ettől nagyon megijedt.

Legyen farkasember? Na, ne, olyan jelmeze nincsen. Meg az ugat? Vagy az a kutya? Na, mindegy, Brendon végül elhatározásra jutott.

Egy ugye biztos: dolgozni nem akar. Kettő: sok pénzt szeretne ezzel keresni. Három: ő? Francba, a három, jöjjön a négy. Ez vajon páros vagy páratlan szám?  Osztható esetleg néggyel? Brendon összezavarodott.

Akkor, most tényleg, mi legyen? S akkor hirtelen felvillant előtte a mindent jelző fény. Ne tegyünk semmit! Minden munka elkerülése a mi hitünk! Életcélunk! Ezért harcolunk! (Jó, ez nem igaz, ez megint melós.)

Brendon belenézett a tükörbe, és mennybe ment. Ő se fog több védőoltást beadatni magának. Jöjjön az az influenza, a demokratikus baloldal leküzdi.

Fotó: youtube.com