Dulifuli ellenzék: miért nem segít Izrael?

9

 

Sértett pulykaként reagáltak az ellenzéki pártok, hogy Benjamin Netanjahu nem hajlandó lefasisztázni Orbánt. Ráadásul hiába van Budapesten három napig, róluk tudomást sem vesz. Hát ki szabadítja fel így a demokratákat?

 

Talán még Vlagyimir Putyin év eleji látogatása sem váltott ki olyan dulifuli-rohamot a hazai ellenzéki pártokból, mint a Netanjahu-Orbán barátkozás.

Az MSZP szerint az izraeli miniszterelnök egyenesen „része lett a kormányzati kampánynak”. A DK azt állítja, Netanjahu „bűnös politikai hazárdjáték részeként” látogatott Budapestre. Az LMP konkrétan úgy látja, hogy a zsidóállam vezetője lúzer, csak azért jár felénk. Még a Jobbik is beállt a rinya-kórusba, azon nyafizva, hogy őket senki sem tájékoztatta a vizit témáiról, még csak meg sem hívták őket.

A magyar ellenzék persze okos és pragmatikus ellenzék. A Benjamin Netanjahu elleni kirohanáshoz egyetlen pártführer sem adta a nevét, a harmadik vonalat küldték a szorítóba. A szocik, illetve a gyurcsányisták nevében Bárány Balázs és Ara-Kovács Attila elnökségi tag nyilatkozott, a Jobbik Bana Tibor képviselőt küldte, egyedül talán az LMP-s Ungár Péterről hallott már többet a nagyérdemű.

Valljuk meg, logikus döntés. Mert, ha most Izraelnek is a főnökök szólnak be, végképp kiesik egy potenciális külföldi patrónus! S így ki menti meg a demokráciát? Ki szabadítja fel számukra Magyarországot? Mert ugye a marha magyar választóra a jelek szerint nem lehet számítani. Akkor pedig ki tűzi ki a Parlamentre a liberális fensőbbség zászlaját?

Persze mindenki másra számít, másban reménykedik.

MSZP: Történelmi párt, tapasztalattal a felszabadítás-megszállás tematikában. Emiatt papírforma lenne Oroszország, de hát ott van Putyin. Amerikában meg Trump. Egy a remény: Németország. Ha Martin Schulz nyer ősszel, akkor besegít a pesti kamerádoknak. Betelepítteti Magyarországra a számára fölösleges migránsokat, s ha így sikerül lecserélni rendes világpolgár szavazókra a maradi magyarokat, évtizedekig virágozhat a szocialista biznisz!

LMP: Szakítani kell az eddigi begyöpösödött megszállásokkal. Más politika kell, így Magyarországot csak a Luxemburgi Nagyhercegség szabadíthatja fel.
Sőt, váltsunk államformát, legyünk köztársaság-királyság, és hívjuk meg a magyar trónra Xavier Bettel luxemburgi kormányfőt. Ha hozza párját, Gauthier Destenay-t, akkor egyszerre lesz király-királynőnk és királynő-királyunk. Végre a magyarokat is megbecsüli a gender világ!

Együtt: Csakis Hollandia jöhet számba! Egyesülünk a tulipánban és a szabad fűszívásban. Ha nekik nincs kedvük hozzá, akkor jó az is, ha Budapest csatlakozik az amszterdami vigalmi negyedhez, a prosztó vidéket meg szállják meg a románok.

Momentum: Basszus, a genya Juhász Péter lenyúlta az ötletünket! Most kezdhetjük újra a programalkotást. Fekete-Győr András megy világatlaszért, tagság kézműves sörért. Vagy várjanak, találtunk egy friss szakértői anyagot: Magyarország legyen Középfölde része!

DK: Egyszerű megszállás már nem mentheti meg a demokratákat. Meg kell szüntetni az egész országot, úgy, ahogy van. Legyen Magyarország az Európai Egyesült Államok egyik tartománya: Gyurcsány Ferenc kormányzó, Niedermüller Péter helytartó-segéd, Gréczy Zsolt nótafa.

Jobbik: Hmm. Másfél éve még az oroszokat, az irániakat vagy a törököket mondtuk volna. De hát azóta néppárt lettünk, így megfontolt és körültekintő választ kell adnunk. A Simicska vagy a Soros az ország?

 

Fotó: ps-grafika