Németország orosz gyarmat!

13

 

Dácsájába hívta a német kancellárt Putyin. Merkel cserébe még puszit is adott, miközben lezsírozták az újabb gázügyletet. Németország ennek ellenére nem kelt fel, és nem érzi magát orosz gyarmatnak. Ezt a budapesti tüntikézőkre hagyja.

 

Angela Merkel nagy meglepetésre nem burkában érkezett Vlagyimir Putyin fekete-tengeri rezidenciájára. Az orosz píárosok meg is lepődtek, most mégsincs migráns-barátság, vagy mi a csuda? Gyorsan el is vitték a fogadásra előkészített perzsamintás repülő szőnyeget – extra darab. Recep Erdogan török elnök ajándékozta Putyinnak, előtte Aladdin használta Hollywood felett, ha Merkelnek nem kell, kölcsönadják Trumpnak Szíriában vegyifegyvert keresni.

Putyin mosolyogva fogadta, invitálta a szocsi-i dácsába. Merkel puszit is adott. Ami jól mutatja, hogy Leonyid Brezsnyev szovjet pártfőtitkár megelőzte korát, és idejekorán megértette az európai gondolat lényegét, ami hosszútávon a Jean-Claude Junckerrel való smároláshoz vezet. Putyin mellesleg feltűnően nem szeret Junckerrel találkozni.

Putyin kedves volt, Merkel is kedves volt. S láss csodát, a német demokraták nem kaptak a szívükhöz és laptopjukhoz, és nem posztolták, hogy a kancellár asszony lefeküdt az orosz medvének.

Pedig hát Németország Oroszország legfontosabb uniós gazdasági partnere. Szankciók ide, szankciók oda, az üzlet megy a maga útján. S akár hiszik, akár nem, Németországban több millió orosz él. Jó részük „sajátos” befogadási programmal kapott német állampolgárságot, amihez képest a rogáni projekt még ellenzéki matekozás után is kismiska. S nézd már, a német demokraták söröznek tüntetés helyett!

Aztán ott van az Északi Áramlat. Ez a gázvezeték biztosítja Németország energiaellátásának meghatározó részét. Fel fog épülni a második Áramlat is. Kikerülve az Európai Unió joghatóságát, mert hát tengerek vize alatt jön. Ennek köszönhetően Németország és Angela Merkel fittyet hányhat a brüsszeli normákra. Jogiakra, zöldekre, értékrendbeliekre. Ő megteheti. Az ő üzletéhez képest Paks 2 büfékategória. S nézd már, a német demokraták nem tüntetnek, hanem rendelnek még egy pár wurstot!

Berlinben van egy marha nagy szovjet háborús emlékmű is. A Szabadság téri ehhez képest egy rajzfilmbe illő obeliszk. Ráadásul ott a szovjet katona egy bitang nagy kardot tart. Ezt az emlékművet az elmúlt évtizedekben senkinek sem jutott eszébe „vízalapú festékkel” leönteni, a német rendőr letörte volna a kezét. S nézd már, a német demokraták ennek ellenére sem mennek tüntetni a Merkel-rendszer putyinizálódása ellen!

Pedig hát ott van a sajtószabadság ügye is. Oroszországban, tudjuk, azt elnyomják. Ha nem tudnánk, akkor a 444.hu szakértő újságírói a google fordító programja segítségével a kedvünkért kinyomozzák. Ez hiteles és szakmai, az orosz meg egy barbár nyelv, civilizált ember nem gyakorolja.

Németországban a sajtó szabad, ha azt írja, amit Merkel vagy a szocdemek akarnak. Ha nem, utána cenzúramentes szerkesztőségi értekezlet van, ahol megmagyarázzák, hogy szeretjük a migránsokat, az igazságot meg keresd a fizetési papírnál. S nézd már, a német demokraták továbbra is kolbásszal tömik a fejüket a kocsmában Merkel-Putyin ellenes tüntetés helyett!

Angela Merkel tárgyalt Vlagyimir Putyinnal. Egy sor dologban nem értettek egyet, egy sor dologban üzletet kötöttek. Ilyen a világ. Nem mindig szép, nem mindig zöld, de többnyire reális.

Orbán Viktor nincs Merkel pozíciójában. De elérte, hogy Moszkva egyenrangú partnernek tekinti. Németország gazdaságilag tízszer jobban függ Oroszországtól, mint Magyarország.

Orbánnal szemben imádnak az ellenzék nagyjai focipéldákat felhozni. Hát tessék leülni a tévé elé, és megnézni egy Bundesliga közvetítést. Nézzék meg a mezek szponzorait, Gazpromtól Lukoilig.

Mindezek után őszintén nem értem, hogy a „pesti forradalmi ifjúság” miért nem tüntet a német nagykövetség előtt? Hagyjuk, hogy Berlin orosz protektorátus legyen? Németország orosz gyarmat?

Vagy félretesszük a füves cigit, a kettős mércét és a hülyeséget? Áh, az olyan macerás…

 
Fotó: Ria/Novosti