Unió-Bácsi, bánt a gonosz Orbán!

24

 

Hazai impotenciájukat Brüsszelben próbálják ellensúlyozni Ujhelyi István vezetésével a „demokraták”: gőzerővel árulják be minden módon Magyarországot Orbán Viktor április végi EP felszólalása előtt. Ezért kellenek a tüntikék is.

 
Ujhelyi István, az MSZP alelnöke és európai parlamenti képviselője korán kelt ma. A hajnali kelést a locsolkodás is indokolta volna, de igazából más nem hagyta aludni: mit eszelhetne még ki Brüsszelben Magyarország lejáratására, hogy Orbán Viktor április 29-i meghallgatása az Európai Parlamentben minél „ütősebbre” sikeredjen? Esetleg valami jóféle, Magyarországot elítélő nyilatkozat is összejöjjön?

Kollégáihoz fordult tanácsért. Brüsszeli képviselőtársát, Szanyi Tibort nem tudta elérni, de mondjuk ebben nem volt semmi meglepő, ő locsolkodás tájékán többnyire napokra illegalitásba vonult, aztán a legmeglepőbb helyekről hallatott magáról. Az sms-re azonban válaszolt Szanyi kapitány, ami érdemben nem vitte előre a probléma megoldását: „Sivatagban él a teve, locsolkodni jöttem, he-he.”

Tehát, hogyan tovább?

A migráns ügy megvolt. Április elején az összes Magyarországról delegált ballib képviselő – számszerűen hatan – megszavazta az EP-ben, hogy mostantól a gazdasági migránst is be kellene fogadni. Azt is támogatták, hogy egyszerűbb legyen a családegyesítés, ha már Musztafa átjött, ne maradjon itt árván százhetvenhárom közeli unokatestvére nélkül. Arra is igent mondtak az MSZP-s, DK-s, LMP-s és Párbeszédes képviselők, hogy a migránsok szabadon járjanak-keljenek az Európai Unióban.

De persze a migráns ügyet tovább kell nyomatni! Májusban és júniusban, az EU kormányfőinek két csúcsértekezletén végelegesen döntenek a kötelező migráns kvótákról, a betelepítésekről. Addig kell ütni a vasat. Ezért volt jó a szombati röszkei performansz, meg a pesti tüntetéseken megjelenő migráns-barát plakátok. Lássa a művelt Európa, hogy csak Orbán migráns-ellenes, a magyarok vágynak a menekültekre!

Ez jó, de kell még valami.

Ujhelyi újra tárcsázott, felhívta Botka Lászlót is, ő haver a régi szegedi időkből, fel is vette, de érezhetően ő is locsolkodós hangulatban volt már: „Szeged felől jön a gőzös, oda öntök, ahol szőrös!” Többet a hazai baloldal megmentőjéből aznap nem lehetett kiszedni. Ujhelyi később elmélázott, hogy a sajátos mondókát miképpen értelmezze, aztán arra jutott, hogy Botka Laci csak az utóbbi időben, a pártban humor tárgyát képező arcszőrzetére utalhatott. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje mégis európai politikus, tőle messze kell, hogy álljon mindenféle alpáriság és vulgaritás.

Másfelől az alpárisággal és vulgaritással Brüsszelben sincs gond, az Európai Parlament büféjében hihetetlen sikere volt a luxemburgiak és a hollandok között a pesti káromkodós transzparenseknek. Mondták, ez igen, ez az európai forradalmi fiatalság! Mondjuk azért is jók ezek a mostani tüntik, hogy szinte minden angolul megy, macerás azért mindig fordíttatni…

De persze nem ez a lényeg. A CEU, Soros civiljeinek ügye hívó szó Brüsszelben is. A szocialista és liberális képviselőknek nem is kell tovább magyarázni, miről van szó. Értik, és ugranak rá. Ha a „Szent Tehenet” bántják, mindannyiuknak fel kell keresni a szavazógombjukat. Ebben a helyzetben azt sem kell magyarázni, hogy Orbán miért fasiszta, diktátor és antiszemita.

Ez tehát jól van így, a tüntik hozzák a háttérzajt a brüsszeli manipulációhoz. A kérdés még mindig az, hogy most mivel próbálja lejáratni Orbánt? Mivel jelentse fel, mivel árulja be?

Mert tovább kell rombolni Magyarország – és főleg Orbán – hírnevét, a kettő külön nem megy, habár kifelé persze mindig el lesz mondva, hogy mindez a haza érdekében történik. A sajtó részét megoldják Sorosék és a demokrata kollégák: a nyugati lapok zöme szerint Budapesten már forradalom van, Orbánék bőröndöket csomagolnak.

De meg kell ingatni Orbán európai hátországát is. Ő ezért mindent megtesz, az elmúlt két hétben naponta küldött leveleket ezerszámra a brüsszeli néppárti képviselőknek, hogy zárják ki a frakciójukból a Fideszt április végén.

Hogy mi köze egy szocialista európai képviselőnek az Európai Néppárt ügyeihez? Hát annyi, mint egy Újpest drukkernek a Fradi elnökválasztásához. De Brüsszelben a többség számára a magyar – az magyar. Ha azt látják, hogy egy magyar fúrja a másik magyart, azonnal bizalmatlanok lesznek irányukban. Most meg ez a cél, ráadásul a baráti média is kajálja.

De mit lehetne még csinálni?

Terjessze el, hogy Orbán drogozik és nőzik, esetleg a fiúkat szereti? Ez errefelé csak dicséret. Mondjuk, azt lehetne sulykolni, hogy sok koleszterint eszik, ezt talán elhiszik. Habár amikor a múltkor azt mondta, hogy Orbán rendszeresen menekült csecsemőket reggelizik, azért furcsán néztek rá… 

Megvan! A multik! Őket kell megint elővenni! Igaz, nem igaz, velük kapcsolatban kell valamit mondani. Reklámadó kibővítése, a szupermarketek reklámlap-cunamijának korlátozása és még ki tudja, milyen gaztett a nemzetközi tőke ellen! Ezt itt értik!

Holnap kijegyzeteli a szakkifejezéseket a CEU honlapjáról, most azonban irány a locsolkodás! Sej-haj, Rozi! Van itt ész, van itt szocialista progresszió!

„Okos vagyok, szép és laza,
Locsoljak, vagy húzzak haza”?

 

 

 
Fotó: www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/photos/