Rettegd Putyint, Simicska!

6

 

Orbán Viktornál egy embert utál jobban a magyar liberális közeg: Vlagyimir Putyint. Ezt megrendelésre kapják nyugati szponzoraiktól és rajonganak túlteljesíteni. Oroszország elnöke emiatt mindig nagyon megijed…

 

Vlagyimir Vlagyimirovics korán kelt. Ez érthető volt, hiszen ő a világ ura és minden demokráciák eltiprója, és bizony olykor a világ uralása és a nyugati demokráciák eltiprása egy orosznak is időigényes feladat.

Vlagyimir Vlagyimirovics reggelire kefirt ivott. Poharat nem használva, egyenesen üvegből. Vlagyimir Vlagyimirovics ugyanis szerette az üveges kefirt, a dobozos szerinte nem hozta ki igazán eme tejtermék ízét.

Ezt annak ellenére tette, hogy tisztában volt vele: a Greenpeace pár órán belül tiltakozni fog az élőflóra ilyen mértékű megtámadása miatt. De Putyin kemény embert volt, nem emiatt volt tegnap kicsit feszült. Nagyobb bajok vonták össze a felhőket a Kreml ege fölött.

Szergej Sojgu hadügyminiszter remegő hangon telefonált. Mondta:

– Magyarországról van szó, Vlagyimir Vlagyimirovics!
– Mi történt?
– Kérlek, kapaszkodj meg, Vlagyimir Vlagyimirovics!
– Mondd, hadseregtábornok elvtárs!
– Az LMP-s Ungár Péter a magyar parlament elé terjesztette az Európai Néppárt a Fidesz által már megszavazott, az orosz dezinformációs hadviselés elleni fellépésre sürgető határozatának magyar fordítását.

Oroszország elnöke alig kapott levegőt. Népe túlélt már több világháborút és embargót, uniós szankciókat és Conchita Wurstot is, de ez most nagyon odacsapott. Visszakérdezett:

– Az az Ungár Péter? Nem viccelsz? Leellenőriztétek?
– Ő az, Vlagyimir Vlagyimirovics! Mit tegyünk?
– A nyugati katonai körzetet mozgósítottad már? Vagy általános mobilizálás?
– Lehet, hogy szükség lesz rá. Más is van.

Putyin tétován nyúlt a maradék kefir után; mi jöhet még? Mit kell ezen a napon még elviselnie? Sojgu folytatta:

– Vlagyimir Vlagyimirovics, Simicska Lajos szerint Te azt mondtad Orbán Viktornak, hogy a Roszatom százmilliárd forintot ad az RTL Klub megvásárlására…
– A Roszatom nekem sem ad százmilliárdot. Egyébként mi az az RTL Klub és mi az a Simicska Lajos? Vannak nekik páncélos hadosztályaik?
– Nem tudok róla. Ők személyiségek Magyarországon és véleményt formálnak!
– Akkor lehet, hogy tényleg általános mozgósítás kell! Atom- és űrcsapatok készenlétben?

Putyin és Sojgu is hallgatott. Érezték, itt nem piszlicsáré dolgokról van szó. Közben Merkel és Trump is hívta az orosz elnököt, a hír eljutott Berlinbe és Washingtonba is. Egy Ungár Péter és egy Simicska Lajos? A NATO meg harckocsik telepítésével bohóckodik a Baltikumban és a mindenre készséges Romániában?! Amikor ilyen elrettentő erejük van? Most aztán szorít Putyin cipője!

Putyin összeszedte magát. Tovább kérdezett:

– Szerjozsa, tudom, van még valami! Ne kímélj!
– Van… A CEU.
– Mit csináljak?
– Már megcsináltad! Felszólítottad Orbánt, hogy zárja be a Soros-egyetemet!
– Én?
– Te Vlagyimir Vlagyimirovics! A progresszív budapesti értelmiség ezen nagyon fel van háborodva. A hírszerzés jelentette, hogy Havas Henrik médiaszemélyiség emiatt döntött úgy, hogy most már nem csak médiaszemélyiség lesz, hanem indul a kisoroszi polgármester választáson!
– Ezt nem mondhatod komolyan!
– Ez az igazság, Vlagyimir Vlagyimirovics! És Sebestyén Balázs, valamint Vadon János médiaszemélyiségek szerint is tűrhetetlen, ahogy meggyalázod a magyar felsőoktatást! Sőt, Kálmán Olga műsorában még akkor is rólad beszélnek, ha a magyar demokrata gumidominó bajnokság zárt ajtós elődöntőjére kerül sor. 

Szent György, a győzedelmes, Szent Mihály, a reményt adó, és Oroszország minden áldottja és hőse! Mit csináljak most én, Vlagyimir Putyin?

Aki Soros Györgyről persze már hallott. Nagyjából három percig, annyi időbe telt, hogy összes pereputtyával együtt kivágja Oroszországból. De magyar médiaszemélyiségekkel és véleményalkotó értelmiséggel mit kezdhetne?

S most zárásként kicsit komolyabban.
Moszkvát mérhetetlenül hidegen hagyja, hogy néhány pesti entellektüel-parodista mit gondol Oroszországról, honnan és miért kap gyalázásáért pénzt.

Liberális hőseink megszokták, hogy csak nyalni és szolgálni tudnak, éppen aktuálisat. Vagy őrjöngve, okádva gyűlölni, ha az a megrendelés. Bécs, Berlin, Moszkva, Washington – egyre megy, ha jól fizet.

De nem szeretném a Kedves Olvasót mosoly nélkül hagyni a cikk végére. S ez ráadásul nem e sorok írójának képzelgése, ez valóság. Imanszta Paradiekszna lett parlamenti képviselő a minap bejelentette, hogy mostantól kezdve nem használ liftet. Mert a lifthez az energiát Oroszország tudja szolgáltatni arrafelé is…

Kíváncsian várom, hogy Vlagyimir Putyin bosszantására a Simicska-család mikor szokik le a kaviár fogyasztásáról.

 

 

Fotó: tass.ru