Liberális durci

29

 

Az MSZP elnökségi ülésén 12:1 arányban leszavazták Molnár Gyula pártelnök azon kezdeményezését, hogy Fodor Gábor, a liberálisok elnöke befutó helyre kerüljön a közös listán. “A Magyar Liberális Párt (MLP) még nem egyeztetett és nem is kapott hivatalos értesítést arról, hogy a Változás Szövetségének listája milyen sorrend szerint áll fel. Ha az erre való törekvésünk elbukna, készek vagyunk országos listával önállóan is megmérettetni magunkat” – nyilatkozta később Fodor Gábor. Most tessék röhögni. 

.

Sok éve tapasztalhatja a Kedves Olvasó, hogy Fodor Gábor különösen nehezen értelmezhető szereplője a magyar politikai életnek. Választások környékén előkerül, mert hát valamiből élni is kell – de úgy egyébként?!

Az ifjabbak kedvéért megjegyzem, volt ő már oktatási, környezetvédelmi, ráadásul még vízügyi miniszter is. Hogy mihez ért? Természetesen mindenhez!

Ne firtassuk, éppen milyen színekben! Ilyen csekélységekkel ő már régen nem foglalkozik, volt sok belőlük.

Azt se tessék kérdezgetni, hogy a fenti pozíciókban – vagy csak úgy, a parlamentben – mit vitt véghez. Arról nem igazán szól a fáma. Ő önmagában jelenség!

Ezért pedig neki az Ország Házában helye van, és punktum!

Volt SZDSZ-elnök, most majd egy MSZP-vezetés mérlegeli tehetségét?!

Frappánsan reagált is a bársonyszék azonnali felkínálásának hiányára, valamint az ezüst tálca megvonására (legalább ezüstözött lett volna!). Ne szépítsük: bedurcizott a nem előre jósolható parlamenti hely döbbenetes visszautasítására: “Ha az erre való törekvésünk elbukna, készek vagyunk országos listával önállóan is megmérettetni magunkat.”

Bevallom őszintén, rákattintottam a google.hu eléggé népszerű, úgy általánosságban információkat előszedő honlapjára. Tessék megkövezni: az MLP még ebben a formában is csak a My Little Pony rajzfilm bemutatóját hozta… Jó kis lista lesz az!

Országos pártnál – akárhonnan nézem – kellene még úgy nyolcvan – száz ember. Jelöltnek. Speciel tagságban sem ártana.

Persze, mindannyian tudjuk és tudtuk, hogy lesznek itt még “gyorsan megalakult” pártok, a választások előtt ez jó üzletnek tűnhet. A “választási összefogások” legalább olyan hitelesek, mint Gyurcsány őszödi önvallomása.

Értem én, ne bántsuk a kedves naivakat, akik úgy gondolják: “ő legalább kimondta”. “Ők legalább össze akarnak fogni”.

Csak csendesen, emlékeztetőként: “Hazudtunk reggel, éjjel meg este”.

Rémlik?

Mennyivel jobb ez a jövő idejű “összetartás”?!        

Azt csak nem mondhatják, hogy “hazudunk, hazudtunk, és – természetesen – hazudni fogunk?!

Fotó: facebook.com