Kapjuk el Orbánt!

12

 

Európa jövőjéről tanácskozott Angela Merkel, Jean-Claude Juncker és Emmanuel Macron. Az unió „nagyjai” az Orbán-kérdést vitatták meg. Valamit tenni kell! Nem elég, hogy a magyarnak igaza lett a migráns-kérdésben, ezt az emberek is egyre jobban látják. El kell kapni Orbánt!

 

Jean-Claude Juncker elővett egy üveg Courvoisiert és töltött magának egy derekas adag konyakot. Kérdően nézett Angela Merkelre, de a német kancellár határozott nemet intett, a hatalmon kívül nem voltak káros szenvedélyei, talán csak az omlós linzerhez vonzódott az átlagnál jobban. Emmanuel Macron tétován nézett a felkínált italra, aztán gyorsan felhívta feleségét, hogy szabad-e neki ilyet. Nem volt szabad. Juncker vállat vont, felhajtotta a napi gyorsítót, majd egyet köhintve beszélni kezdett.

Jean-Claude Juncker: Na, drágaságaim, vágjunk bele. A bírósági ítélet ugye rendben van kvótaügyben, elintéztük, elmarasztalták Orbánékat.
Emmanuel Macron: Könnyen ment? Mégiscsak független bíróság volt, vagy mi?!
Jean-Claude Juncker: Új vagy még nálunk itt Brüsszelben, Emmanuel! Az Európai Bíróság természetesen független. A tényektől. De nem független az Unió eszmeiségétől, azaz tőlem.
Angela Merkel: Ezt nagyon szépen fogalmaztad meg, kedves Jean-Claude! De azért talán ne terjeszd, a nép még nincs teljesen felkészülve az igazi demokrácia befogadására.
Emmanuel Macron: Ja, ostoba nép! Most gondoljatok bele, én vagyok minden idők legnépszerűtlenebb francia elnöke, pedig csak pár hónapja kormányzok. Semmi bizalom, semmi megértés a választókban.
Jean-Claude Juncker: Érthetetlen ez, kedves Emmanuelem! Pedig egy kutyát is vettél, hát mi kell még a népszerűségi indexhez?
Emmanuel Macron: Na, igen, a kutya. Eddig csak az asszonytól féltem, most ez a rohadt nagy fekete labrador is ott van mindenütt… Hát hogy elnökösködjek így?!
Angela Merkel: Nehéz ügy ez, Emmanuel! De jól kell ellenfelet választani. Nekem ott van a félhülye Schulz – köszönöm Jean-Claude, hogy Berlinbe passzoltátok Brüsszelből! -, az impotens zöldek és liberálisok, meg az agyilag herélt újbaloldal.
Emmanuel Macron: Az Alternatíva Németországért-tól nem félsz?
Angela Merkel: Mit féljek? A médiám lefasisztázta őket, ezek meg erre választottak egy leszbikus társelnököt. Adolf szelleme órákig röhögne rajtuk.

Juncker újra töltött, most ellenkezése ellenére egy sóhajtásnyit Merkelnek is. Látta, hogy a kancellár belefáradt a kampányba, különben még véletlenül sem vette volna szájára a Führer nevét, a leszbikus szót meg végképp nem használná. Hiszen egyszer minden kiszivárog, ő csak tudja, a beszélgetés előtt vagy félóráig bajlódott a rejtett diktafonnal. De itt még nem tartunk, él a bizalom, így inkább térjünk vissza Orbánhoz.

Jean-Claude Juncker: Az ítélet megvan, csak az a baj, hogy nem megyünk sokra vele. Orbán nem hátrált meg, sőt.
Emmanuel Macron: De Fico mintha alkudozna, nem?
Angela Merkel: Mert szlovák, meg nyomjuk is, meg valószínűleg csak úgy tesz, mintha alkudozna. Azonban nem is ő az érdekes: az igazi baj, hogy mivel Orbán semmibe veszi az ítéletünket, ezzel nem lehet példát statuálni a többi tagállam felé!
Jean-Claude Juncker: Pontosan! Itt a gáz! Már itt, Brüsszelben is felemelték egyesek a fejüket! Az uniós Politico portálunk már azt meri írni, hogy Orbánnak lett igaza a migráns-kérdésben!
Angela Merkel: Akartam is kérdezni, hogyan mehetett át ez az anyag?
Emmanuel Macron: Hát igen, a független sajtó…
Jean-Claude Juncker: Ne most, kicsi Emmanuelem! Erre most nem érünk rá! Majd igyekszem rendet tenni, de mondom, kezdenek kicsúszni a dolgok a kezünkből.
Angela Merkel: Igen, az emberek sajnos látják, hogy a magyarok meg tudták állítani a migránsokat. Azt meg egyre kevésbé hiszik el, hogy minden bevándorló szerencsétlen, gyámolítani való.
Emmanuel Macron: Meg túl sokan vannak! Azt mondtátok tavaly: azért kellenek, hogy leverjük a fizetéseket és szakszervezeteket! El tudjátok képzelni, mennyi pénzt szereztem ezzel a kampányra? De most már visszájára fordult, túl sok a robbantás, késelés. Meg ott vannak a zsidók is!
Jean-Claude Juncker: Csak finoman, Emmanuel!
Emmanuel Macron: Mit finoman?! Merde! Maga Moshe Kantor hívogat naponta, hogy a migránsokkal behoztuk az antiszemitizmust! Mondtam neki, hogy mindent megteszünk ez ellen! Legutóbb, mielőtt lecsapta a kagylót, azt kiabálta, csak a levegőbe beszélek…

Kényes téma volt, Moshe Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke valóban „kiverte a balhét” a sokadik, franciaországi zsidókat ért támadás miatt. A média hiába igyekezett most is csak elkövetőkről írni, gyorsan kiszivárgott, hogy megint muszlim „menedékkérőkről” van szó. Juncker hasonló panaszok garmadáját kapta Hollandiából és Belgiumból is. Valamit csinálni kellett.

Jean-Claude Juncker: Kijátszhatnánk Orbánnal kapcsolatban újra az antiszemita kártyát. A tranzitzónát mutassa be a sajtó, mint a koncentrációs táborok mását. Írjanak borzalmas körülményekről, szenvedő gyerekekről, brutális rendőrökről.
Angela Merkel: A mieink már csinálják, csakhogy nehezen hihető, meg nem is érdekel senkit. Emmanuel jól mondja, túl sok a migráns-botrány, nálunk szinte naponta derülnek ki nemi erőszakok, gyilkosságok.
Emmanuel Macron: Erről beszélek…
Angela Merkel: Igen, ezek tények, ezt látják testközelből az utcán. De azért mindig próbálunk valami szívszorító, terhes nős, kisgyerekes romantikus történetet kreálni, amivel lejáratjuk Orbánékat. Kár, hogy a Jobbikot átállítottuk, most kapóra jönne egy fasiszta párt.
Jean-Claude Juncker: Igen, ezt talán elkapkodtuk. de most csak nyugodtan. Nyerd meg jövő héten a választást, alakuljon meg a koalíció, aztán könnyebb lesz. Egyeztettem már George-zsal is, ő összerázza Orbán ellenzékét. Mi meg nyomjuk innen! Demokrácia-kritika, kötelezettségszegési eljárás, meg ami eszünkbe jut.
Angela Merkel: Gut, így talán jó lesz!
Emmanuel Macron: S mit csinálunk a migránsokkal?
Angela Merkel: Mindent a maga idejében! Ők csak jöjjenek, majd elosztjuk őket, vagy lesz valami. Először le kell verni a belső lázadást!
Emmanuel Macron: De mit mondanak az emberek? Mi lesz így Európával?
Jean-Claude Juncker: Csillapodj, kicsi Emmanuelem! Európa mi vagyunk! Mi meg rendben vagyunk, nem?

 

Fotó: handelsblatt.com