Szabadítsuk fel a pritamint!

10

 

Van egy lista: CEU, civil szervezetek, és a pritamin! Utóbbi új termék a palettán, megtalálták a semmi után! Azt nagyon meg kell menteni! Ez jó! Ezt támogatni kell! Ennél fontosabb társadalmi probléma nincsen!
Mi az a pritamin? 

Ez egy zöldség. Kell tőle félni? Meg kell menteni? Mondjuk miért ne? Tüntetési szempontból van ennek jelentősége? Utána kell olvasni, hogy mi az igazság? Azon se akadjunk fenn, hogy a pritamin valójában gyümölcs, mert a biológia is luxus-tényező bizonyos tünti-körökben.

Ettől függetlenül legalább akkora felszabadításra van szüksége, mint a CEU-nak és a civil szervezeteknek. Tekintettel arra, hogy a kutya nem akarja elnyomni egyiket sem.

De tüntizni olyan trendi!

Az már rég nem érdekel senkit, hogy a CEU-t egyszerűen megkérték, ugyan, igazolja már, milyen alapon oszt amerikai diplomát.
Az sem veri ki a biztosítékot a bátor buli-aktivisták körében – persze, az érintetteket kivéve -, hogy a kedves „civil” szervezeteket a bevételeik átláthatóságára javasolták.

Tessék meglepődni: mi mindannyian, minden áldott nap kapunk ilyen kérdéseket. Hol tetszik dolgozni, mi a bevétele forrása, sikerült-e adót fizetnie, s ha nem, van-e TB-jogosultsága?

Nem azért, mert ezek kellemes kérdések, egyszerűen a normál állampolgársághoz tartoznak.
És igen, reménykedjünk, hogy még sokáig nem lesz kötelező arról nyilatkozni, hogy szeretjük-e a CEU-t, vagy akár a pritamint.

Mielőtt félreértenének, a „klasszikus” civil szervezetekkel nem, hogy bajom nincs, sőt! Sajnos nekik a legkisebb problémájuk sem akad az elszámolással, mert percre pontosan tudják, hogy x fillér ment a nagycsaládra, y forint a másik rászorulóra, és még saját zsebből is tettem egy százast, hogy a hátrányos helyzetű gyerek reggelit kapjon.

Nem róluk beszélünk!

Egészen pontosan: a tüntikézők a „civil szervezetek” emlegetésekor nagyon nem róluk beszélnek!

Ők (mea culpa már az említésért is) a Soros-féle átpolitizált ingyenélőkért hangoskodnak.

Ők „a politikai környezet demokratikus formálásán” dolgoznak.

Ismét mea maxima culpa: mi a vihar?! Tehát ők fizetett alkalmazottakkal próbálhatják a politikai közbeszédet, a társadalmi gondolkodásmódot formálni?

Mert valahogyan „kigründolták” a civil álcát, amiben bizony szívük – és így már törvény adta – joguk azt és úgy foglalkoztatni, ahogyan szeretnék.
Bizony, nem véletlenül fájnak nekik azok a kérdések, hogy „honnan a zsé”?

A Hősök terén május 1-jén akkora színpadot állítottak, olyan hangosítással, olyan kivetítőkkel, hogy bizony sokunk éves fizetése sem nagyon állná a cehhet.

Gonosz dolog ennek a hátterét firtatni. Főként, hogy csillogó EU-zászlót is lengetnek!

Bezzeg a pritamin!
Tessék tőle rettegni, mert legközelebb miatta zúdul ránk a tüntizők haragja!

Azt már véletlenül se tessék bevallani, hogy esetleg párizsi vagy – Uram bocsá’ – még szalámi is volt mellé, mert a végtelen zöldségek hívői az esőtáncot is eljárják az Oktogonon!

Mert övék a teljes igazság, a megkérdőjelezhetetlen liberális demokrácia, mindörökkön.

Fotó: magyarnarancs.hu