Migráns, bűnözz, willkommen!

9

 

Németországban 1,064 millió betöltetlen munkahely van. Úgy, hogy a lakosság száma a „menekültválság” óta arányaiban növekszik. Van még egy statisztika: tavaly 50 százalékkal nőtt a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma.

 

Egy magyar fiatalember Berlinbe ment szerencsét próbálni. Nem volt rendszergazda, így csak biztonsági őrként tudott elhelyezkedni egy szupermarketben.

Aztán megkéselték. Azért, mert egy fiatal férfit áruházi lopáson ért. „Fiatal férfi”: a német rendőrség nem volt hajlandó más kategóriát adni a valamilyen szintű, hatóságok által „ellenőrzött menekült igazolványt” villogtató afgánnak. A magyar fiatalember a késelést túlélte, ellene rendőrségi eljárás sem indult, habár a jelentésbe belevették, hogy lehet, ő maga provokálta az áruházi tolvajt.

Tetszik érteni?

Vagy tetszik érteni a német belügyminiszter, Thomas de Maiziere nyilatkozatát, aki szerint „lényegében” stagnált tavaly a németországi bűncselekmények száma.

A „lényegében” azt jelenti, hogy a zsebtolvajlásoknál 35,1 százalék, a súlyos testi sértések, illetve a nemi erőszak és a szexuális kényszerítések esetében egyaránt 14,9 százalék, a lakásbetöréseknél pedig 11,3 százalék az emelkedés.

Mit jelent ez a német szövetségi belügyminiszter szerint? Hát szerinte a rendőrség által közzétett számok arra világítanak rá, hogy a bűnözés a lakosság növekedésének ellenére nem harapódzott el, ami jó hír. Azonban az erőszakos bűncselekmények száma emelkedett, és az ország létszámának növekedéséhez képest aránytalanul nagymértékben emelkedett a menekültügyi rendszerbe belépők által elkövetett bűncselekmények száma. De ilyenekről nem is érdemes, főként pedig nem ildomos beszélni!

Az elkövetők zöme a rendőrségi statisztika szerint húszas éveiben járó egyedülálló férfi. A német társadalmat megnyugtatandó azt is leírják, hogy igen gyakori a „menekültek” egymás közötti bűncselekménye is…

Van még ezen kívül több aktuális felmérés, az egyik arról szól, hogy a migránsok meghatározó része beilleszthetetlen a német társadalomba. Nincs képzettségük, és ilyesmit nem is nagyon akarnak szerezni.

Miközben Németországban most 1,064 millió betöltetlen munkahely van. Ha elfogadjuk, hogy a berlini politikai elit ezek betöltésére importálja a migránsokat… Hát tudják, ezt eléggé ostobán teszi.

S talán érdemes abba is belegondolni, hogy ha ennyire akarnak munkaerőt, akkor miért nem mondjuk Spanyolországból, Görögországból hozatnak, ahol tíz fiatalból hétnek nincs munkája. Nekik beilleszkedési gondjaik sem nagyon lehetnek, nem öt órája lettek európaiak. Viszont akad végzettségük, nem ritkán nyelvtudásuk is…

Drágábbak lennének? Hát talán, habár kétlem, hogy a „társadalomba való beillesztésük” fejenként 15 ezer eurónál többe kerülne, amit George Soros javasolt európai elvbarátainak migránsonként. Ja, és ott az európai, uniós szolidaritás is. Ami lassan mindenkire vonatkozik, aki nem európai.

Vagy mindez csak arról szól, hogy át kell alakítani Európát? Átalakítani a gondolkozást, az értékrendet, a kultúrát, hogy aztán jobban lehessen kihasználni és manipulálni az embereket? Először megdolgozva a nagyokat, Németországot, Franciaországot, és letörve mindenkit, aki Európán azt érti, amit ősei évszázadokon át építettek?

Kinek az érdeke ez?

Azt gondolom, a Kedves Olvasó tudja a választ.

 
Fotó: dailymail.com