Rettegjetek csecsemők, Amerika odacsap!

3

 

Egy három hónapos csecsemőt idéztek be terrorista-gyanú miatt az Egyesült Államok londoni nagykövetségére. Az eset abszurditása jól példázza, hogy Trump ígéretei ellenére az amerikai politika továbbra is csak izomból „gondolkozik”.

 

Harvey Kenyon-Cairns brit állampolgár, egyben három hónapos csecsemő érdeklődéssel nézett kihallgatóira. Eddig még nem látott amerikai diplomatát, és az is újdonság volt számára, hogy nem kedvesen gügyögve, hanem marcona hivatalnoknyelven szólnak hozzá.

– Harvey Kenyon-Cairns brit állampolgár, Ön adott be vízumkérelmet az Amerikai Egyesült Államok követségére?

Harvey erre a kérdésre először meg akarta rázni a fejét, mert hát ő nemigen adott be sehova az elmúlt három hónapban semmilyen kérelmet, hacsak nem számítjuk a tejutánpótlás iránti igényének szakszerű ordítással való jelzését. A vízumkérelmet nagypapája adta be, és Harvey alapvetően kedvelte az öreget, így nem akarta bajba sodorni. Így válasza a hivatalnok kérdésére egy kompromisszumos „Uaa” volt. Az amerikai diplomata folytatta:

– Harvey Kenyon-Cairns brit állampolgár, Ön vízumkérelmében az „igen” választ jelölte meg arra a kérdésre, hogy van-e köze terrorszervezethez, vett-e már részt népirtásban, vagy, hogy kém-e, vagy esetleg szabotázsra készül-e. Igaz ez?

Harvey nem akart felelőtlenül válaszolni, hiszen állampolgári jogaival és kötelezettségeivel tisztában lévő kisdednek nevelték. Ezért a vádpontok fényében végiggondolta életének elmúlt három hónapját. Hát nézzük csak.

Első pont: Volt kapcsolata terrorszervezethez? Hát tény, a bölcsiben kialakult egy összeesküvés Dorothy óvónő ellen, aki folyton a vőlegényével mobilozott, és néha rém idegesítően vihogott fel. Ezt két hétig bírták, aztán Berny csecsemő előre megfontoltan lehányta Dorothy óvónőt. Az ötletgazda July baba volt, Harvey támogatta a mozgalmat, ha a kivitelezésben a tervek ellenére nem is vett részt, mert elaludt. Terrorszervezet voltak? Ki tudja ezt a mai világban…

Második pont: vett-e részt már népirtásban? Hát, ez is igen fogós kérdés volt. A mami a múltkor pelenkacserélés közben azt mondta, hogy a Harvey által kiadott termék erősen vegyifegyver-gyanús. Tehát vitathatatlan, hogy rendelkezik népirtásra alkalmas eszközökkel. Harvey félfüllel már hallott arról, hogy ez ok arra, hogy azonnal népirtó háborús bűnösnek kiáltsanak ki valakit. Tehát meglehet, a vele kapcsolatos vádak tényleg fennállnak…

Harmadik pont: volt-e kém? Ezt sajnos el kell, hogy ismerje. Nap, mint nap információkat gyűjtött a világról, és esténként a legmodernebb hírszerzési módszerekkel rendszerezte azokat. Kiderítette például, hogy nappal rendszerint világos van Angliában, és ezt az információt megosztotta a bölcsődében Vologya orosz állampolgárságú KGB-gyanús kortársával. Az elmúlt percekben pedig egyre mélyebb meggyőződésévé vált, hogy az amerikai diplomaták hülyék. Kérdés persze, hogy ehhez kellett-e kémkednie…

A szabotázsra vonatkozó negyedik pontot már a nagypapa válaszolta meg, mert Harvey közben a tejes cumival kezdett el foglalatoskodni, amit a tengerentúli hivatalnokok igen rossz szemmel néztek, nem ez várható el egy rendes kihallgatottól. Paul Kenyon elismerte, hogy Harvey bizony régebben jó néhány pelenkát elszabotált, a vízum-malőrért azonban ő felelős, véletlenül a rossz rubrikába ikszelt a “terrorista-kérdésnél”.

Az amerikai diplomaták elégedetten bólintottak. A bűntényre fény derült, újabb terrorista-veszélyt hárítottak el. Gyorsan jelentettek Washingtonba, és kérdezték, hogy mi legyen a következő lépés? Adjanak a csecsemőnek vízumot, vagy biztos, ami biztos, szórják meg Tomahawk rakétákkal a Kenyon család cheshire-i otthonát? Ezzel példát is statuálnának a többi léha kisdednek!

A szabad világ vezető hatalmának nagytiszteletű külügyminisztériumában végül úgy döntöttek, hogy most kivételesen megadják a vízumot, és az ügyet nem viszik a Fehér Ház elé.

Ez esetünkben kimondottan jó hír a világnak. Mert az utóbbi időben úgy tűnik, hogy Donald Trump minden választási ígérete ellenére újra visszatért az „izmozó” külpolitikához. Amit előtte nagyon átgondol és szakértőkkel egyeztet. A szíriai rakétacsapásokat például leánya, Ivanka divattervező és elnöki főtanácsadó szakszerű véleményére – Apu, rettenetes, amit a tévében mutatnak Szíriáról! – hagyatkozva rendelte el.

A világ közvéleménye most abban reménykedhet, hogy Ivanka leánygyermek-főtanácsadó, esetleg Melania-feleség az elkövetkező időben nem étkezik koreai étteremben. Mert egy rosszul elkészített bulgogi – frissen sült marhahús-csíkok gombával – akár atomháborút is eredményezhet.

A viccet félretéve – habár a szíriai esetről maga Trump számolt be -, a Fehér Ház külpolitikája most a legrosszabb bush-i időket idézi fel. Hogy ez azért van, mert Trumpot valamiért sarokba szorította a régi elit, és most nincs más kiútja, vagy mert egyébként is csak választási szlogen volt a korábbi „békepolitika”, esetleg csak időt húz – kiderül. Mindazonáltal azon érdemes elgondolkozni, hogy az izomból gondolkodást a legjobban Hillary Clinton ünnepli mostanában…

 

Faye Kenyon-Cairns terrorista-gyanús fiával Harvey-vel és Paul Kenyon nagypapával Fotó: Steve Finn

 

 

Fotó: jackallenart.net