Soros a telefonnál!

8

 

Az Európai Bizottság tegnap ultimátumot intézett Magyarországhoz szinte minden, Soros Györgyöt nálunk zavaró ügyben. CEU, migráns, álcivilek. A spekuláns milliárdos keze elért Vona Gáborhoz is, a Jobbik gyorsan besorolt a CEU védői közé.

 

Soros György ingerült volt. Évek óta nem szeretett már maga intézkedni, ő csak sugallani szeretett, a szolgák találják ki a gondolatát, azért fizeti őket. De most ezek a magyar ügyek arra kényszerítették, hogy maga lépjen. Jó, a tüntetéseket a pestiek jól viszik, de a nagyobb ügyekhez mégis csak ő kell. Fejére tette a headset-et és telefonálni kezdett.

Először Hillary Clinton amerikai ex-külügyminisztert hívta.

– Hello, baby! Itt George!
– Mit tehetek érted? Mivel szolgálhatok?
– Én csak kérek, drága Hillary! Ki maradt még tőlünk a külügyminisztériumban?
– Ki nem, George! Mire van szükséged? Gyanúsítson meg a külügy valakit háborús bűnökkel, mint anno Belgrádban vagy Kijevben?
– Nem, most fontosabb dologról van szó. A CEU-ról és a civiljeimről van szó, tudod, az alapítványosok.
– Ez tényleg komoly dolog, George! Nem a Pentagont kellene hívni?
– Arra is sor kerülhet. Tudsz intézkedni?
– Szavad – parancs.

Tegnap, miközben az amerikai külügyminiszter Moszkvában Szíriáról és Ukrajnáról egyezkedett, a tárca szóvivőjének, Mark Tonernek nem akadt fontosabb dolga, mint hogy jelezze: „Az amerikai külügyminisztérium azt szorgalmazza, hogy a magyar kormány függessze fel a módosított felsőoktatási törvény alkalmazását.”

Ezután Soros Brüsszelt, az Európai Bizottság első alelnökének, Frans Timmermansnak a számát tárcsázta.

– Hello, Frans! Itt George!
– George! Drága egyetlen barátom! My dearest old friend! Mit tegyünk érted?
– Értem? Nem, nem Frans! A demokráciáért!
– Te, George és a demokrácia számunka egy és ugyanazt jelenti! Tehát, mi a teendő? Engedjünk be még több migránst? Vagy változtassunk meg valami törvényt, állítsunk le valami eljárást? Egy szavadba kerül.
– A migráns jó ötlet, már akartam is szólni, a többiről meg holnap küldi a listát a titkárom. De most sürgősebb, hogy Orbánt megbuktassuk, vagy legalább megregulázzuk!
– Miben sértett meg ez a bőgatyás barbár megint? A tranzitzónák és a civilek miatt már odavágtunk, az emberi jogok is kipipálva.
– Most mindenben! Uniós alapértékek, vagy találjatok ki, amit csak akartok. De kiemelt legyen a felsőoktatás helyzete! A CEU miatt!
– Mi köze van a CEU-nak a magyar felsőoktatáshoz? Jaj, ne haragudj George, gyenge poén volt…
– A feleségeddel vagy a szeretőddel viccelődj, Frans! Most teljesíts!
– Értettem, ne haragudj, drága barátom, csak kicsit feszült vagyok. Az e havi átutalás még nem jött meg, a nagyobbik jachton meg elromlott a kormánymű…
– Minden rendben lesz, Frans, te csak végezd a feladatodat!

Frans Timmermans tegnap rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Brüsszel egy átfogó vizsgálatot indít, amellyel szeretne képet kapni Orbán Viktor kormányzásáról. Az Európai Bizottság természetesen a magyar felsőoktatási törvényt kiemelten fogja vizsgálni – fogalmazott.

A következő telefon egy konferenciahívás volt a The Washington Post, a The New York Times, a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a Süddeutsche Zeitung, a Die Standart és a The Guardian főszerkesztőivel.

– Itt George Soros beszél! Jegyzeteljenek!
– Igenis! Mi a dolgunk?
– Szerdán jól teljesítettek, főleg a Guardian! Elégedett vagyok!
– Örömmel tettük, Mr. Soros!
– A csütörtöki számba folytatni kell, kiemelve, hogy Magyarországon felkelt a fiatalság, igazi forradalmi helyzet van! Az Egyesült Államok és az Európai Unió be fog avatkozni. Sőt, Orbánt az Európai Bíróság elé citálják!
– Biztos ez, Mr. Soros? Timmermans úr csak arról beszélt, hogy Orbán valószínűleg ellátogat április végén az Európai Parlamentbe…
– Ti csak ne okoskodjatok! A híreket nektek én diktálom! Ti csak leírjátok!
– Bocsásson meg, Mr. Soros! Csak tudja, egyre több olvasói levél van az internetes oldalainkon, hogy nem biztos, hogy egészen az van Magyarországon, amiről mi írunk…
– Akkor töröljék és tisztítsák az internetes oldalaikat! Mindent nekem kell elmagyarázni?! Azt írjátok, amit mondok, és rajtatok kérem számon, ha az emberek nem hiszik el!
– Minden very ok lesz, Mr. Soros! És őszintén köszönjük, hogy ennyire törődik velünk!
A Frankfurter Allgemeine Zeitung, a Süddeutsche Zeitung, a Die Standart és a The Guardian már szerdán durva támadást intézett Magyarország ellen. A brit lap hasábjain lényegében lefasisztázták a magyar kormányfőt. Az időeltolódás miatt az amerikai lapok kicsit késve reagáltak. A mai számokban állig felfegyverzett rendőrökről, az orbáni diktatúra bukásának kezdetéről és a civilek bátor kiállásáról esik szó. Több publicista a Nyugat határozott fellépését követeli Magyarországgal szemben.

A végére már csak egy hívás maradt, de aztán meggondolta magát, újsütetű Lajos barátjának elég egy sms is. Aztán majd ő két whisky között intézkedik. Intézkedett.

Tegnap a Jobbik-frakció minden tagja aláírta a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos baloldali-liberális alkotmánybírósági beadványt. A párt szerint Magyarországon diktatúra épül, amikor el akarják lehetetleníteni a CEU működését.

Soros elégedett volt. Az ő kottájából játszanak. 

 
Fotó: rt.com