Orbánnak van vegyifegyvere?

6

 

Amerika bombázza Szíriát, mert szerintük a szíriai kormány vegyifegyvert alkalmaz. Washington mindig szeret vegyifegyvert találni ott, ahol nincs. A magyar ellenzék most nagyon boldog, mert hátha ez azt jelenti, hogy Orbánnak is van vegyifegyvere?

 

Ez most nem lesz egy amolyan mainstream cikk. Sőt, nagy valószínűséggel teljesen elveszik minden esélyem egy Soros-ösztöndíjra vagy egy gyors meghívásra az amerikai nagykövetség puszi-osztó fogadására. Ezt én a nyugati értékrendre vonatkozó komoly lelkiismereti vívódások után meglepően könnyedén fogom elviselni, tehát lássunk neki!

Azt mondja a roppant független amerikai média, hogy Szíriában vegyifegyvert használt Asszad elnök és talán, de biztosan Oroszország. Ezt mondja a roppant független amerikai és mainstream nyugati média azután, amikor kiderült, hogy amerikai bombázók civilek tízezreire küldtek halált Moszulban.

Ezt Amerika a terrorellenes-küzdelem jegyében tette. Moszult mellesleg továbbra is alapvetően az Iszlám Állam ellenőrzi, szemben mondjuk a szíriai Aleppóval, ahol nincs terrorista. És ahol „talán, de biztosan” Oroszország is civileket bombázott a BBC újságírói normái és Ahmed, Virginia államba importált jogvédő migráns, az amerikai hírszerzéssel legalább háromszor egyeztetett valósághű információi szerint.

Ahmed, Virginia államba importált jogvédő migráns aktivista igen tapasztalt ebben a kérdésben. Ahmed már talált Irakban és Afganisztánban is tömegpusztító fegyvert. Ezért Irakot és Afganisztánt igen gyorsan le lehetett bombázni. Vegyifegyvert ezt követően ugyan nem találtak, de ez mit sem von le annak a ténynek az igazságából, hogy ott vegyifegyvert használtak.

Irakban egyébként anno tényleg használtak vegyifegyvert. Egy bizonyos George W. Bush nevű illető hozta az Amerikai Egyesült Államokból, akkor még nem elnökként, hanem egyszerű lobbistáként – és mellesleg a CIA irányítójaként. Ezzel kurdok tízezreit irtotta ki Szaddam Huszein, aki akkor Irak „megértésre és a demokratikus világ támogatásra szoruló vezetője” és a „Közel-keleti stabilitás egyik biztosítéka” volt. Később diktátor és tömeggyilkos.

Ez kicsit bonyolította a BBC és a független nyugati média munkatársainak feladatát, a copy-paste alkalmazása kiegészítésre szorult. Ezért volt, aki csak később ért be a demokráciát és a média függetlenségét ünneplő partira. De odaértek.
Szíriában Asszad az oroszok segítségével mindenfajta vegyifegyver nélkül rommá verte az Iszlám Államot. Úgy tűnt, lassan béke és rend lesz. Például szíriai menekült sem akar menekülni. Washingtonban akkor hirtelen rájöttek, hogy nekik is markáns szerepet kell vállalni a terrorizmus elleni küzdelemben. Ezért elkezdték az Iszlám Államot szétverő Asszad csapatait bombázni. Az oroszokkal ezt nem tették, mert az oroszok az ilyesmit nehezményezni szokták.

A bombázásról Donald Trump döntött. Azért, mert éppen nem volt Twitter közelében, vagy azért, mert környezetébe hirtelen odavezényeltek komoly mennyiségű „héjás szakértőt”? Nem tudom. Talán az igazság a kettő között van, talán ott sem.

Figyelemre méltó, hogy ettől a döntéstől a demokratikus nyugati média békeszerető közvéleménye, amely minden pr-migráns szomorú nézésétől rosszul lesz, elkezdte imádni Trumpot! Eddig ő volt a gonosz, a bunkó, a demokrácia elnyomója. Most gyorsan a nemzetközi helyzetet tökéletesen belátó politikussá vált. Mert bombázott.

Idéznék az index.hu ujjongó cikkéből: „Különösen hatásosnak tűnik a mutatvány, hogy ezt Trump nemzetközi felhatalmazás nélkül tette”. A Kedves Olvasó igényli ennek kommentálását?

Az egészben az a legérdekesebb, hogy egy szíriai bombázástól a hazai demokratikus, emberi értékeket és jogvédelmet kergető ellenzék azt a következtetést vonta le, hogy most akkor „Orbán is kap”.

Budapestet is bombázni fogják a CEU miatt.

Demokratára fordítva: a kassza újra látótérbe került.

Ez egy annyira szép és demokratikus álom…

 

 

Fotó: whitehouse.com