Nyaralj, Laci!

3

Botka László gazdagokat keresve elment Malajziába. Hiszen Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt utálja a gazdagokat. Megkeresi őket, bárhol is bujkáljanak! Nekik fizetniük kell! Neki…

 

„Ezen körutazásunk Ázsia két csodaszép országát, Malajziát és Szingapúrt mutatja be. A körutazás egyik nagy élményét éppen a különböző népek, kultúrák, vallások megismerése jelenti. Szingapúrról közismert, hogy a világ egyik legfejlettebb országa, a városállam pazar építészetével a világon csak nagyon kevés ország versenyezhet. Ugyanakkor Malajzia is óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt 40 évben, kiváló infrastruktúrával várja a turistákat.”

Az ára ennek a nyaralásnak rongyos 1.750 000 forint. Amit kifizetnek „a gazdagok’”. Tetszenek emlékezni a jelszóra: „Fizessenek a gazdagok!”

Botka László ezt elolvasva azt mondta: „Hej! Azért vagyok valaki!”

Ennek a felkiáltásnak értelemszerűen semmi értelme nem volt, a maláj turista-kísérő meg is lepődött. De fel volt készülve gyengeelméjű európai turistákra, ha valaki ilyen marha nagy ember, akkor meg pláne. A maláj turista-kísérő ezért papírjaiból kitörve azt mondta: Hello, miszter Botka!

Miszter Botka szerette, ha miszter Botkának szólítják. Ez olyan világlátott dolognak tűnt, Maldív-szigetek, a Vörös-tenger korallzátonyai, aki ilyet lát, mindent lát. Sokszor és gyakran. Ő itt nyaralgat. Ezért lett szegedi polgármester. Nehogy már a proli szaga izgassa a rakparton…

De jó is ez a „miszter”! Olyan jó hangzású, hangulatot adó!
Van ez annyira jó, mint a „polgármester úr”. Szocialista polgármester volt, ezért sohasem vallotta be, hogy igazából azt szereti, ha méltóságos úrnak szólítják. Vagy nagyságos úrnak? Bokacsattogtatás és vörös zászló? Jó, utóbbi kényelmetlen,sápítozó piros legyen, az megy a kampányhoz.

Miszter Botka elgondolkozott azon, hogy akar-e cápát ölni? Miszter Botka tapasztalt volt szegedi polgármesterként, így úgy vélte, hogy cápával fényképezkedve kajálni fogja az egyetemi nép. Más szóval a söpredék, mert hangoskodnak, de ő demokrata, így ugyan utálja ezeket, de legyen a nevük feltörekvő ifjúság. Vagy feltörekvő szavazópolgár, na…

Miszter Botka is volt egy időben feltörekvő ifjúság, anyu nyíregyházi polgármesterként, káderlapok pörgetőiként segített, jó volt, nagyon jó volt. Huszonévesen szegedi polgármester? Hát ez állat!

Miszter Botka ma már nem huszonéves. Megvan persze Szeged, de egyre több akta dől ki a sublótból. Az ő aktái. Persze nem korrupció, ennek a szónak az értelmezését sem érti egy szocialista vezető. Ez állás, ez egy jó állás.

Mit írjak alá már? Papírt? Az internet világában? Hát én sohasem, meg semmikor sem, meg én – nem is tudom, miről lehet szó. Én demokrata szocialista vagyok.
Miszter Botka tökéletesen érti, hogy amikor a „Fizessenek a gazdagok” mantrát nyomja, akkor egy pr-prospektust olvas fel. Ami neki megfelel, fizetik, virítja. Az zavarja kicsinykét, hogy néha megkérdezi a szegedi proli: Lacikám! Te tényleg a mi kutyánk kölyke vagy?

Együtt megyünk, Lacikám?!

Együtt.

Botka László Zanzibárba buvárkodni, a kérdező kegyelem-felesbe vonul félreeső krimóba. Magyarország meg? Hát oda, ahová Botka szánja…

 

 

Fotó: szegedma.hu