Aggódom Amerikáért!

5

 

Feketeruhás verőlegény-demokraták támadták meg a hétvégén a Trump-párti felvonulást Los Angeles mellett. Áldatlan állapotok alakultak ki a mexikói határon is. Aggódunk az amerikai demokráciáért!

 
Komolyan aggódom Amerikáért! Ezt nem civil szervezetek mögé bújva teszem, hanem mint egy szövetséges ország Amerikát féltő felelősségteljes állampolgára. Az Amerikai Egyesült Államok már annyit tett a nyugati életformám védelme érdekében, hogy ez a legkevesebb, amit én is megtehetek érte.

A hétvégén például ellentüntetők zavarták meg a Trump-pártiak tengerparti felvonulását Huntington Beachen, a rendőrség négy embert vett őrizetbe. A Los Angelestől mintegy 60 kilométerre délre található népszerű partszakaszon mintegy kétezren vonultak fel Donald Trump elnök mellett szombaton, amikor mintegy húsz, feketébe öltözött ellentüntető keveredett közéjük. Ütöttek, paprikasprayvel fújták a békés felvonulókat.

Ez engem mélyen megdöbbentett! Ilyesmi előfordulhat a világ legnagyobb demokráciájában? Ott nem észérveket ütköztetnek helyi Kálmán Olgák moderálásával? S a rendőrök őrizetbe vesznek agresszív ellentüntetőket? Esetleg még hozzájuk is érnek? Diktatúra felé halad Amerika? Hát mit szól ehhez az Amnesty International? Ha nálunk történne ilyesmi, már jegyzék jönne a washingtoni külügyminisztériumból!

Úgy általában is aggódom az amerikai demokrácia miatt! Hogy van az, hogy megválasztják az elnököt, erre az ellenzék lényegében közli, nem fogadják el, és ott fúrják, ahol tudják. Száz nap türelem? Ugyan kérem. Ráadásul az államapparátusban ülő demokrata káderek is ott tesznek keresztbe, ahol tudnak. Hát demokrácia ez? Vagy ez a fékek és ellensúlyok híres rendszere? Csak dögöljön Trump, az ország meg le van ejtve?!

Aggódom az amerikai sajtószabadságért is! Miképp lehet az, hogy ott az összes vezető napilap Trump-ellenes? El van nyomva a szabad szó, az ellenvélemény? És miért nem emeli fel senki a szavát amiatt, hogy Harlemben anyagi okokra hivatkozva bezárták a fekete bőrű bio-kiskertészek hírharsonáját? Hol vannak a civilek? Hol van Soros György? Hiszen itt már nem csak a szabad sajtóról, itt a kisebbségek elnyomásáról is szó van! Skandalum!

A már említett kisebbségi jogok különösen aggasztanak! A minap kiderült, hogy a hispán és fekete nők nem figyelnek kellően oda az egészséges vegán táplálkozásra! Ráadásul körükben emelkedik az előítélet a gender életmóddal kapcsolatban. Hát nem nevelik őket? Hát nem hallottak az amerikai iskolákban a písziről? Jó, olvasni és írni nem tudnak rendesen, no de, hogy nem verik beléjük a politikailag korrekt látásmódot? Hát hol vannak ilyenkor az ENSZ kéksisakos békefenntartói?

S akkor ott a közbiztonság, hát ez végképp a hideglelést hozza rám. Vasárnapra virradóra például egy ohiói éjszakai klubban lövöldöztek, egy ember meghalt, tucatnyi megsebesült. Ott volt négy rendőr is, hát ők ácsorogtak. Ami érthető, hiszen ahogy egy rendőrparancsnok megfogalmazta: „káosz volt a bűntény helyszínén”. Mit csinálhat ilyenkor egy amerikai rendőr? Osszon plusz lőszert, hátha kifogy belőle az éppen esedékes ámokfutó? Vagy lőjön? De hát nem volt ott egy darab vízipisztolyos fekete gyerek sem!

Aggodalom tölti meg az én szívemet azt látva is, ami a mexikói határon történik. Ott van egyfelől a falépítés, amihez képest a berlini egy diszkrét sövény volt egy arizonai kertvárosban. De leginkább az ejt kétségbe, ahogy ott a migránsokkal bánnak. Teherautóba tömve viszik őket szögesdrót mögé, ahol silány a wifi- elérhetőség és az elvárt dél-mexikói taco-menü helyett valamilyen teksz-mex félkészt szolgálnak fel. És a kedvenc szappanoperájukból is csak kettőt adnak élőben.

Azért aggódom emiatt különösképpen, mert ez alighanem tényleg nagyon nagy gond, hiszen az Amerikából pénzelt pesti civil szervezetek szerint nálunk példátlan dolgok történnek a menekültekkel. Gondolom, csak azért nem veszik észre, hogy mi történik a mexikói határon, mert Amerikában elnyomják a civil szervezeteket is.

Komolyan aggódom így Soros György sorsa miatt is. Isaurát se hagytuk, most meg kell védeni George bácsit! Ez kötelességünk, mint egy aggódó szövetséges ország polgárainak!

Napok óta izzadva ébredek az amerikai külpolitika miatt is! Szombaton például a Pentagon elismerte, hogy civileket bombáztak az iraki Moszulban. Volt olyan bomba, amely önmagában több, mint száz ember életét oltotta ki. Hát eddig azt mondták, hogy ilyenre csak a szemét oroszok képesek! Még számítógépes játékból kölcsönzött képekkel is demonstrálták, hogy Putyin bombázói ezt hogyan teszik! Most meg ők is?

De nem is ez aggaszt igazán. Az ilyesmi belefér, a végén úgyis diadalmaskodik az amerikai demokrácia és Hollywood, a léha bombázó parancsnok kap egy tockost. De, hogy be is ismerik? Hát nem volt ott egy előre lefagyasztott terrorista, akire ráfoghatták volna az egészet? Cserkészlányok vezetik a CIA-t? Hát hogy fogják így megvédeni az én nyugati életformámat?

Aggódom Amerikáért! Kérem, ezt tekintsék baráti, szövetségesi féltésnek Washingtonban. S esetleg fontolják meg egy röpke pillanatig, hogy először a saját házuk táját teszik tisztába, és csak aztán mondják meg, miképpen éljek én itt a Kárpátok környékén. Trump úr mintha valami ilyesmit ígért volna…
Fotó: liveuamap.com