„Éljen a haza, menjünk haza!”

2

 

Nagyon megünnepelte a hazai ellenzék március 15-ét, többségük elbújt a Pilvax-közben, a „civil” felvonuláson Majtényi László beszélt zsebre vágott kézzel. Üzenetük a nemzeti ünnepen: Orbán Viktor gonosz!

 

Mit csinál egy Gyurcsány Ferenc március 15-e reggelén? Nyilván felkel, megpaskolja Klára-asszonyt, ken egy szarvasgombakrémes-kenyeret, aztán megiszik egy felest a nagy nap terheire felkészülve. Végezetül megkeresi a kiszes időkből visszamaradt kokárdáját, mert takarékos szülők takarékos gyermeke ő, nem lopja a pénzt, hogy minden évben teljen nemzeti jelképre. Egyszer befizetett rá, oszt’ le van tudva.

Gyurcsány és az LMP

Ezt követően Gyurcsány Ferenc elment a Pilvax-közbe, mert nincs március 15-e gyűlés nélkül. A Pilvax-köz igen praktikus hely. Ha van újságíró, akkor tíz ember is tömegnek tűnik. Itt Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy Orbán Viktor gonosz önkényúr, ő viszont egy kedves, fess fiú.

Az LMP fázósabb társaság. Hiába a biztató meteorológiai jelentés, azért a nap annyira nem sütött, hogy ők is az utcán ünnepeljenek. Ezért beültek a volt kávéházba ünnepi nagygyűlést tartani: öt párttag és hat laptopos írnok. Ehhez valóban szűk lett volna az utca… Üzenetük bonyolultabb volt a gyurcsányinál is: Orbán gonosz és diktátor, ők fess fiúk, viszont fess lányok is vannak közöttük.

Ezután érkezett a helyszínre Fodor Gábor. A liberálisok rendezvényéről kevés információ jutott el a közvéleményhez, az újságírók ugyanis akkorra elmentek Orbánt és Juhász fütyülőit nézni. Azért, hogy ne essen folt Fodor hiúságán, idézzünk a távirati irodának elküldött beszédéből: „Előbb győzzük le együtt a csüggedést, a reményvesztettséget, aztán pedig az önkényt, ráérünk egymással versenyezni az utána következő boldog békeidőkben”.

Fütyülők

Arról sincs sajnos biztos információnk, hogy Fodor Gábornak végül a nap folyamán sikerült-e legyőznie csüggedését – én személy szerint utólagosan is szurkolok neki. Ami biztos, hogy Juhász Péter nem volt egy boldog ember fütyülőit látva. Hát hol a népe? Itt van vagy húszezer rohadt orbánista, meg még gyanúsabb ünneplő, az ő népe meg félszáz tagban képviselteti csak magát. Hát ennél sípot vagy ötször annyit hozott.

Na, utána elmentek sípolni, és minősíthetetlen dolog történt. Ilyen csak a legmocskosabb diktatúrában van! Engedték őket fütyülni! Jó, persze, ne becsüljük alá az orbáni önkény leleményességét: körbevették őket biztonsági őrök. Mert a húszezer ember egy része kicsit ingerülten nézett azokra, akik meg akarták zavarni ünneplésüket. Szemét banda!

Hát demokrácia ez? Az ember idejön, hogy ne engedjék be, vagy legalább egy lovasroham érje, erre mindössze egy szegény kokárdás nyugdíjastól kell őket megvédenie Orbán terror-legényeinek? Hát nem lehet így demokratának lenni… El is ment inkább nyilatkozni Kálmán Olgához a Hír TV-be, hát van snittjük, ahol százezernek látszik a pártucat fütyülő.

Majtényi masírozott

Közben egy „civil” felvonulás is indult a Parlament felé – az orbáni rendszer itt már tényleg elképzelhetetlen trehányságot mutatott, semmi rendőr attak, nincs nekik gumibotjuk vagy viperájuk? A civilt demokrata értelemben úgy kell elképzelni, hogy ott van az összes pártzászló, és a tömeget is ők adják, és ott van, csak az újságírók számára megtalálhatóan néhány pártvezér.

Ott is volt mindenki, Gyurcsány is befutott, szocialistát is láttak. (A kormányváltásra készülő MSZP tegnap egy diszkrét díjátadóval ünnepelt a fővárosban, ahol a szabad sajtó jegyében kitüntették azokat, akik szépeket mondanak az MSZP-ről.)

A „civilek” élén maga Majtényi László menetelt. Ilyen kérem az igazi demokrata civil, ő pár nappal korábban még az ellenzék elnökjelöltje volt, aki bukása után jelezte, hogy kivonul a politikából. Tegnap visszamenetelt. Persze, ahogyan később megjegyezte, az rendkívül relatív, mi az a politikából való kivonulás. Majtényi tegnap este azt mondta az ATV-ben, hogy ő nem szeretne pártpolitikával foglalkozni, ő csak Orbánt szeretne szidni. Hiszen ő civil…

Vona és Kádár

A Jobbik megint kimutatta markáns nemzetmentő énjének kreativitását. Vona Gábor elnök tegnap rájött arra, hogy a Kádár-kor jó volt, sőt, ő a Kádár-kor egyszerű gyermeke, mert kő’ a baloldali szavazó, de nagyon. Idézzük szó szerint, mert zseniális a maga nemében egy korábban Horthy Miklóst éltető hitelvű politikustól: „Szüleim parasztemberek voltak, de össze tudtak gyűjteni annyit, hogy a bátyám és én már diplomások lehettünk. Volt két telkünk, autónk, kertesházunk és nyáron nyaralni jártunk”. Hát szem nem maradt szárazon Battonyától Nemesmedvesig.

Ja, Vona üzenete is az volt, hogy Orbán diktátor, ő meg szépfiú. Ezt azzal egészítette még ki, hogy piszkosul unja, hogy nem nála van már a kasszakulcs.

Utolsó momentum

„Ünnepelt” ezen kívül az új liberális tünemény. A Momentum Mozgalom a Városligetben tartott pikniket, csudi jó volt itt, kár, hogy senki sem értette: miért is vannak itt?

Egy magukat hangulatosra ünneplő társaság például a „Éljen a haza, menjünk haza!” mondatot skandálta. Mások a Klubrádió egyik nagyszerű műsorát hallgatták vissza, amelyben két műsorvezető a március 15-én merengett. Így reggel csak egyet merek megemlíteni, ebben arról volt szó, hogy egyikük számára a nemzettudatot a Sziget jelenti. Vagy azt, hogy nyáréjszaka végigmehet a bulinegyeden. S milyen jó, hogy ott már alig látni magyart…

 

 

Fotó: Index.hu

Facebook hozzászólások