Facebook-menekültek

4

 

Éhségsztrájkba kezdtek bevándorlók a békéscsabai zárt befogadó központban, mivel a magyar hatóságok betartják az uniós és hazai jogszabályokat, és ők nem mehetnek azonnal kedvük szerint erre-arra. 

 

Az éhségsztrájkot a Facebookon hirdették meg, nyilván roppant időigényes lett volna szobáról szobára járni és megszólítani az ott ücsörgő uszkve száz embert.

Meg aztán rendes ember nem menekül háborús övezetből anélkül, hogy ne regisztrálna egy közösségi portálon és ne hozná magával okostelefonját. És ne intézné el előfizetését, mert mi van, ha ezek a gonosz magyarok nem intéznek ingyenes wifit egy menekültszálláson. A család és hasonlóak mentése ráér ezek után is.

Na, most ezeknek az úriembereknek, akik miután hosszú hónapokig menekültek háború és éhség elől, akik csúf európai hidegben részesültek, és amúgy is hihetetlen mennyiségű meghurcoltatásban volt részük, az jut eszébe először, hogy éhségsztrájkot hirdessenek. Aztán erről posztoljanak a Facebookon és nyolc pontos nyilatkozatot írjanak a sajtónak.

Amelyekben beszámolnak arról, hogy ezen a békéscsabai szálláson ugyan meleg is van, enni is kapnak, és az ég egy adta világon nincs semmi dolguk, félelmetes terror tombol. És többek emiatt „testi és lelki betegségektől szenvednek”.

Szerintük a magyar kormány „lábbal tiporja az emberi jogokat”, és “pszichológiai háborút visel” a menedékkérők ellen. Arra is van válasz, hogy a magyar kormány miközben meleget, ételt és szállást ad, miképpen szakít időt az emberi jogok tiprására: a magyar kormány betartja az európai uniós és magyar jogrendet. Ugyanis időbe telik, amíg kivizsgálják mindegyikük ügyét. Nem véletlenül: a háborús övezetekből való menekülésük közben elfelejtették magukhoz venni útlevelüket. Nem fért el a mobil mellett a tatyóban. A jogtipró magyar kormány meg nem akarja őket addig a szállásról kiengedni, amíg legalább nagyjából nem derül ki, hogy kicsodák. Nyomorult párák hiába bizonygatják mellüket verve, hogy ők bizony teljesen megbízható német-svéd-bármilyen uniós polgárnak készülnek, a fránya törvény és a Dublini rendelet nem biztosít nekik automata útilaput az ácsingózott „szép reményekhez”.

Ezeknek a „menekülteknek” egy része ráadásul nem „magyar vendég”, őket mi is „kölcsönbe” kaptuk valamelyik uniós országból, mert ők azt állították, hogy itt lépték át a határt valamikor. Ezek az uniós országok fogták őket és hozzánk vágták, mert kissé gyanúsnak tűnt magatartásuk. Ők most visszamennének, mert futnának még egy európai turnét.

Azt is írták, hogy az éhségsztrájkkal elsősorban a külföldi sajtó figyelmét akarják felkelteni.

Ugye nem kell tovább magyarázni?

Mindez arról szól, hogy a „művelt Európa” liberális sajtója újra leírhassa, Magyarországon dühöng a diktatúra.

A Kedves Olvasó el tudja képzelni, hogy ez az „akció” a békéscsabai zárt menekült befogadó központ lakóinak saját ötlete volt?

 

Fotó: atv.hu