Ugass, Morzsi!

5

 

A brit és svéd lapok szerint a magyar-szerb határon áldatlan állapotok uralkodnak, a magyar rendőrök ütik-verik a migránsokat, kutyákat uszítanak rájuk. Ha a kutyának nincs kedve, akkor ők harapnak.

Morzsi határvédelemre beosztott kutya döbbenettel ébredt. Morzsi kutyát ugyanis arról tájékoztatták ma hajnalban, hogy a brit Independent magazin és a svéd Aftonbladet szerint ő a magyar-szerb határon migránsokat terrorizál.

Morzsi kutya világképével alapvetően nem lenne ellentétes a migránsok megharapása. Sőt, úgy érzi, ha bárki határt sért, akkor neki ez a dolga. Ház és hazaőrzőnek nevelték. De Morzsi kutya eddig nem kapott ilyesmire parancsot, így Morzsi kutya nem harapott migránst. Egyet sem. Sehol sem.

Morzsi kutyának azonban most azzal kellett szembesülnie, hogy tudatlan.

Morzsi kutya eléggé el nem ítélhető módon eddig soha nem fizetett elő egyetlen brit vagy svéd sajtótermékre sem. Valahogy úgy érezte, hogy erre a világon semmi szüksége sincsen. Egyfelől azért, mert kutya, és így mérsékelten szokott olvasni. Másfelől azért, mert utálja, ha elmondják neki, mit kell gondolni és mi a valóság.

A brit Independent magazin és a svéd Aftonbladet című valami most ezt teszi.

Az Independent például azt írja, hogy egy meg nem nevezett, az utalás szerint pakisztáni fiatalember úgy nyilatkozott, hogy… Ez most nagyon érdekes lesz, idézzük: „Még filmekben sem láttam ilyen verést. Öt-hat katona vett és vert minket egyesével.”

Tetszik érteni? Ezt mondja az az ember, aki a pakisztáni diktatúrából – ahol most óriásplakátokon követelnek újabb katonai puccsot – menekült, ahonnan menekülni kell, mert ölnek és ütnek és vernek, meg emberi jog sincs, mert mégis miképpen lenne másképpen migráns a drága? Szülőhazájában nincs verés, a magyar rendőr meg terrorizál a hazája határát védve? De még egyszer, ez nem igaz!

Azonban a svéd „hiteles tudósítás” még jobb!

„Gumibottal ütik és ráuszítják a kutyáikat a magyar határőrök a szerb határon a menekültekre. A brutalitás az utóbbi időben szintet lépett, hirtelen jóval több lett az olyan súlyos sérült, akik azt mondják, sebeiket a magyar határőröktől kapták” – írja az Index a svéd Aftonbladet belgrádi riportja alapján.

Ez egy hihetetlenül érdekes riport. A sajtóetika csimborasszója.

Mert ezt is olyan nevüket és útlevelüket kerülő migránsok mondják, akik eljöttek a világ valamelyik diktatúrájából, amelyiknek nevére is csak utalni tudnak. Az ottani körülményekről valamiért nem kívánnak érdemlegesen beszámolni. Ezek a drámai viszonyok közé kényszerült, a fényképek alapján igen markánsan kinéző huszonéves férfiak elbattyognak a magyar határig. Ott rájuk uszítják Morzsi kutyát. Hogy „a fizikai bántalmazásokon keresztül pszichológiailag is kikészítsék a migránsokat”.

Aztán ezek a migránsok, tönkreverve, kutyáktól szétszaggatva visszamennek Belgrádba, ahol orvosi leletet kapnak. Természetesen angolul vagy svédül, mert miképpen lehetne másképpen Belgrádban.

Morzsi kutya ezt az egészet nem érti!
Ő harapni szeretne, nem migránst, mert miért tenne ilyet? Ott van a rendőr, katona, fáradtan, de így is őrt állva. Bekísér, próbálja megérteni ki az érkező „versenyző”, de nem üt, mert minek?

Morzsi kutya ezt nézi, és igyekszik felfogni az egészet.
Morzsi kutya harapna, azokat, akik már megint mindent jobban tudnak, akik már megint felülről diktálnának.

 

Fotó: ujsag.allatvilag.net