Ennyire futja?

1

 

Majtényi Lászlót javasolja a baloldal köztársasági elnöknek. Ez egy nagyszerű ötlet. Tudatosan keresve sem lehetett volna találni egy olyan embert, aki ennyire jelentéktelen. Viszont mókás a haja.

 

Orbán Viktort meg kell dönteni – ezt a frappánsan kreatív kijelentést tegnap tette egy mérsékelten józan baloldali szavazó a csepeli héven. Hősünk tudatosan hirdette az eszmét, de egy idő után rájött arra, hogy pont az eszme hiányzik!

Ekkor elkezdett csuklani. Ezt huzamosan és fárasztóan tette, amiért a csepeli hév utazó közönsége felháborodásba kezdett. A Kedves Olvasó gyaníthatóan sejti, hogy ha a csepeli hév ingerült közönsége elkezd felháborodni, akkor az egy igen komoly felháborodás.

S ekkor megszólalt Jánosikné Kovács Erzsébet. Jánosikné Kovács Erzsébet elmondta, hogy ő baloldali szavazó, de nagyon elege van azokból, akik folyton csak okoskodnak, és azt mondják, hogy ők baloldaliak, miközben annyi közük van a baloldalhoz, mint egy ingerült csörögefánknak.

Most van az a pillanat, amikor a Kedves Olvasó megkérdezi, hogy ez már milyen hülyeség? És a Kedves Olvasó ezt joggal teszi. Azért teszi joggal, mert itt a magyarországinak nevezett baloldalról van szó.

Ez azért is igen érdekes kérdés, mert az nem létezik. Mármint a magyar baloldal. A baloldaliságról ugyanis azt tartják általában, hogy megvédi a dolgozó, az egyszerű ember érdekét. Az MSZP, DK, egyéb kódszó viszont egyszerűen csór. Lopnak, na! Ők nevezik magukat baloldalinak. Ha igénylik, most felsorolom Gyurcsányt, Molnár Gyulát, vagy Majtényi Lászlót. Önök hallották már ezt az utóbbi nevet?

Nem mondják, hogy nem? Ő a ballib köztársaságielnök-jelöltje.
Nem ismerik?
Ne vicceljenek!

Majtényi László félelmetesen unalmas. Valami hihetetlen tehetsége van hozzá. De nem ez a baj, ezt el lehet viselni. Tom és Jerry rajzfilmeknek is vannak gyengébb részei.

A baj az, amit Majtényi László képvisel.

Ő azt sugallja, avagy egészen pontosan vele azt mondatják ki, hogy Magyarországnak csak liberálisnak szabad lennie. Aki nem liberális, az rongyember, semmirekellő, tiporni kell!
A liberálison, amúgy – ha félreértelmezhető lenne a kifejezés – a lopás technológiáját értjük.

 

 

Fotó: népszava.hu